Madrid

La borsa de Milà rebota amb força i l'Ibex-35 modera les pèrdues

Després d'un inici de sessió amb fortes pèrdues, la borsa italiana ha invertit la tendència i s'ha començat a recuperar fins al punt de registrar a mig matí guanys del 3%. Això, un dilluns en què les principals borses europees han obert a la baixa, arrossegades pels dubtes sobre la situació que es viu tant a Itàlia com a Grècia.

Actualitzat
El canvi de Milà, que en l'obertura havia arribat a perdre un 2,7%, s'explica pels rumors que el primer ministre del país, Silvio Berlusconi, podria presentar de manera imminent la dimissió. A Itàlia, avui és un dia de negociacions perquè el primer ministre, Silvio Berlusconi, ha de trobar suports per poder aprovar demà els pressupostos d'aquest any. El mes d'octubre no ho va poder fer i ara sembla que també ho té difícil.

A més, la prima de risc d'aquest país s'ha disparat fins a límits històrics: els bons italians a 10 anys han arribat als 490 punts bàsics i s'acosten al 7% de rendibilitat, la xifra que va obligar Grècia, Portugal i Irlanda a demanar un rescat.

Vermell a Europa

La situació a Itàlia, i també la incertesa a Grècia, han arrossegat la borsa espanyola, que ha començat a la baixa també a l'espera de la reunió de l'Eurogrup que ha de tractar aquestes qüestions i el pla anticrisi en general. Així doncs, si a l'obertura el principal indicador del parquet espanyol, l'Ibex-35, perdia prop d'un 3% i se situava per sota dels 8.400 punts, a mig matí ha començat a moderar la caiguda i ha tancat amb perdues d'un 1,4% i té 8.476 punts.

Pel que fa a la resta de parquets europeus també han registrat pèrdues d'entre l'1 i el 2%, pèrdues, però, que també han tendit a moderar-se al llarg del matí. La Borsa de Valors de Londres ha tancat amb un descens del 0,30%.

D'altra banda, la prima de risc espanyola també ha pujat amb força i se situa pels volts dels 390 punts bàsics.
Anar al contingut