Barcelona

Els metges demanen per carta a Mas que es repensi la tisorada sanitària

Els caps de servei dels hospitals de l'Institut Català de la Salut i els col·legis de metges de Catalunya enviaran una carta a Artur Mas alertant-lo de la pèrdua de qualitat assistencial que suposen les retallades en la sanitat. Els metges advertiran el president de la Generalitat que la tisorada suposarà una pèrdua de qualitat d'un sistema reconegut internacionalment com un dels millors del món. El malestar entre els facultatius ha arribat al punt que, a l'Hospital de la Vall d'Hebron, s'ha acordat anar a la vaga a partir de l'octubre. En una visita a Girona, Mas ja ha deixat clar que les vagues "no resoldran el problema de fons", que és que "no es pot gastar el mateix que es gastava abans".

Actualitzat
Els metges s'adreçaran directament a Artur Mas per demanar-li que reflexioni sobre les conseqüències que té la retallada del 10% del pressupost de Sanitat. En declaracions a Catalunya Ràdio, el president del Consell de Metges, Fernando Vizcarro, ha advertit que, en el cas de la salut, no pot primar el criteri econòmic. "El que per un gestor avui pot significar un estalvi, pot sortir el dia de demà molt més car. El pa per avui pot ser fam pel dia de demà", ha afirmat.

Els col·legis de metges reclamen que les retallades només s'apliquin per un període curt de temps i que siguin reversibles.

A l'Hospital de la Vall d'Hebron, els treballadors han votat anar a la vaga indefinida a partir de l'octubre, dos o tres dies per setmana, segons ha informat el sindicat Metges de Catalunya. Segons el sindicat, la decisió es va prendre dimarts en una assemblea "multitudinària", amb la participació de 400 persones. Si s'acaba convocant formalment, serà la primera vaga de metges de la sanitat pública contra les retallades.

El sindicat també assegura que a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i al de Bellvitge s'ha aprovat que els metges mantindran el criteri clínic per sobre de l'econòmic i no faran cas de les ordres d'avançar altes i de restringir les proves més cares, com ara radiografies o TACs.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que, si finalment es convoca una vaga a la sanitat, no només "no es resoldrà el problema" sinó que es perjudicarà els usuaris. "El problema de fons no es resol amb vagues ni paralitzant hospitals ni ambulàncies" perquè és que "no podem gastar com abans".

Mas ha afegit: "Mirin què està passant amb Grècia, no ens inventem res. Els països que no fan els deures acaben amb reduccions brutals de les pensions i amb acomiadaments terribles" de funcionaris.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut