Cartell d'una de les botigues de PC City a Barcelona
Cartell d'una de les botigues de PC City a Barcelona

PC City arriba a un preacord amb els sindicats per l'ERO a 1.224 treballadors

Els representants dels treballadors de la cadena britànica d'informàtica i electrònica PC City han arribat a un preacord amb l'empresa després de l'anunci del tancament de les 34 botigues que té a l'Estat espanyol. Els 1.224 treballadors afectats rebran una indemnització de 50 dies de salari per any treballat, condicionada a la reducció de l'estoc de les botigues de 10 milions d'euros a 4 venent-lo abans del 31 de maig, i el traspàs d'almenys 7 unitats de negoci.

Actualitzat
El traspàs d'aquests 7 centres també inclou el seu personal. Si no s'aconsegueix vendre aquests establiments, la indemnització seria entre 45 i 50 dies per any treballat amb un màxim de 20 mensualitats i un topall de 100.000 euros. El 31 de maig tancaran definitivament totes les botigues de PC City a Espanya.

La cadena d'informàtica i electrònica ha explicat que han arribat a un acord tan ràpid amb els treballadors per les "tradicionals bones relacions que sempre han mantingut" i perquè totes les parts s'han fixat com a prioritat preservar els llocs de treball. En aquesta línia, PC City ha manifestat que continua negociant amb grups de distribució per traspassar el major nombre de botigues o unitats de negoci, amb l'obligat traspàs de la plantilla sempre que es respectin les seves condicions laborals, entre les quals el salari o l'antiguitat. PC City s'ha fixat com a data límit el 7 de maig per rebre ofertes d'empreses interessades.
Anar al contingut