Les manifestacions a l'Iran han deixat almenys dos morts. (Foto: EFE)
Les manifestacions a l'Iran han deixat almenys dos morts. (Foto: EFE)
Washington

Hillary Clinton afirma que els EUA estan al costat dels manifestants iranians

Centenars d'iranians han sortit als carrers de Teheran per celebrar el canvi polític a Tunísia i Egipte. La mobilització havia estat prohibida pel règim iranià, que la considerava una protesta en contra seva, i ha estat reprimida amb duresa. La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha afirmat que els Estats Units estan amb els manifestants: "Defensem els drets humans. Estem en contra de la violència que està utilitzant el govern iranià contra la lliure expressió de les idees de la seva pròpia gent", ha afegit Clinton.

Actualitzat
L'oposició reformista a l'Iran ha aconseguit organitzar aquest dilluns una manifestació per celebrar els canvis polítics a Egipte i Tunísia. És la primera després de les revoltes de l'any passat. La marxa s'ha fet tot i els advertiments de les autoritats, que havien prohibit totes les reunions i havien fet un desplegament massiu de les forces de seguretat, i ha acabat amb enfrontaments entre els manifestants i la policia.

Hillary Clinton ha criticat que l'Iran hagi reprimit amb tanta duresa un dret dels iranians: la seva llibertat d'expressió. Els Estats Units han instat l'executiu de Mahmud Ahmadinejad a "obrir el seu sistema polític per escoltar les veus de l'oposició i de la societat civil". "El que passa a l'Iran és una prova de la valentia del poble iranià i de la hipocresia del règim, que en els últims dies no ha deixat d'elogiar el que estava passant a Egipte".

El govern dels Estats Units vol que l'oposició i els iranians tinguin les mateixes oportunitats que els egipcis, ha conclòs Clinton.
Anar al contingut