Salt

El govern espanyol assenyala que el problema de Salt és l'atur i no la immigració

La secretària d'Estat en Immigració, Ana Terrón, ha assenyalat que el problema de convivència de Salt i altres municipis amb situacions similars és la desocupació i no la immigració. En una entrevista de Catalunya Informació, Terrón ha reconegut que a Salt hi ha "problemes socials molt durs, igual que en altres llocs" de Catalunya, però ha subratllat que els protagonitzen persones en risc d'exclusió social, sense importar-ne la procedència. Per Terrón, el perill no és el volum d'immigració, sinó la xifra de persones en risc d'exclusió, ja que el conflicte està "en tot el que genera la pobresa", i és en aquest aspecte en el qual veu necessari intervenir a curt termini.

Actualitzat
Anna Terrón ha considerat que els incidents ocorreguts els últims dies a Salt, on s'han cremat contenidors en protesta per la mort d'un menor marroquí quan fugia de la policia, obeeixen al fet que aquesta població arrossega "una sèrie de problemes socials molt durs" que en molts casos pateixen els immigrants.

Segons l'opinió d'Anna Terrón, és necessari intervenir sobre les causes d'aquests problemes, "atur, desarrelament, tot allò que genera exclusió", també a curt termini. D'aquesta manera, Terrón ha descartat que la causa dels incidents a Salt hagi estat la immigració.

La secretària d'Estat d'Immigració ha insistit que Salt, amb un 40% de població infantil, acumula una elevada xifra de persones amb pocs recursos, "i si a més són d'origen estranger i amb vies d'integració difícil, les coses empitjoren".

Facilitats per al retorn


Per això, ha considerat primordial facilitar la mobilitat internacional perquè els ciutadans en atur puguin trobar una situació millor en altres llocs. Així, ha explicat que 23.400 persones s'han acollit al programa per cobrar íntegre l'atur acumulat a canvi de tornar al seu país d'origen. Terrón ha dit que l'executiu espanyol està pensant a fer "més atractiva" aquesta iniciativa, per això manté contactes amb alguns països, com el Perú i l'Uruguai, per facilitar als immigrants informació sobre possibilitats laborals als seus llocs d'origen.

Pla per evitar l'exclusió social a Salt

La secretària d'Estat d'Immigració ha recordat que el govern invertirà dos milions d'euros en un pla pilot per combatre l'exclusió social a Salt (Gironès) i en barris dels municipis de Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa (Vallès Occidental) i el Vendrell (Baix Penedès) amb alts índexs d'immigració.

En el mateix espai "L'entrevista" de l'emissora Catalunya Informació, Terrón ha explicat que aquests plans d'intervenció es van aprovar fa tres mesos i s'aplicaran al llarg d'aquest any.

Tot plegat després que més de 3.000 persones es van manifestar a Salt dissabte sota el lema "Volem viure a Salt en pau i bé". La manifestació va transcórrer sense incidents remarcables.

Últims incidents

Després de la marxa multitudinària, s'ha produït un nou incident, si bé de caràcter lleu. Un contenidor ha cremat al carrer de Torres i Bages de Salt.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut