Usain Bolt vol fer un triplet inèdit a Rio (EFE)
Jocs Olímpics

Usain Bolt: "L'atletisme necessita que jo guanyi a Rio"

L'atleta de Jamaica, sis vegades campió olímpic, ho afirma en una entrevista al diari francès "Le Parisien". Bolt assegura que els Jocs de Rio són els més importants per a ell, per la possibilitat d'aconseguir un triplet inèdit

Actualitzat

"L'atletisme necessita que jo guanyi a Rio", afirma el jamaicà Usain Bolt en una entrevista al diari francès "Le Parisien" feta al juliol i publicada poques hores després que es classifiqués per a la penúltima ronda olímpica dels 100 metres.

"Sé que l'atletisme necessita que jo guanyi a Rio i que sigui el millor. Jo vull el mateix. Si vull ser un dels més grans, he de seguir guanyant", ha indicat el sis vegades campió olímpic, que ha dit que té confiança perquè se sent bé. Els Jocs de Rio, segons ha destacat, són els més importants per a ell: "Es diu el mateix cada vegada, però realment és el cas", recalca davant la possibilitat d'aconseguir un triplet inèdit si torna a guanyar, com a Pequín 2008 i Londres 2012, les proves de 100, 200 i 4x100.

"Les meves possibilitats, com sempre, són molt altes", ha assenyalat l'atleta, que afirma que aquest any el nivell de l'esprint masculí és un dels pitjors que ha vist. El jamaicà, de 29 anys, ha apuntat que té clar que no vol acabar la seva trajectòria amb una derrota. "Si l'esport em necessita, si em puc motivar una mica encara un any, llavors per què no continuar una mica. El que és segur és que no vull acabar amb una derrota. Si el meu entrenador em diu que encara puc guanyar, confio en ell ", va afirmar.

Bolt sí que ha reiterat que són els seus últims Jocs, i ha admès que en l'actualitat no veu ningú capaç de batre els seus rècords del món. El dia que algú ho faci "seguiré sent l'home amb nou medalles d'or en els Jocs", ha apuntat donant per fet que aquest any també aconseguirà el màxim premi. "Les medalles valen més que res perquè queden per a l'eternitat", ha afegit la llegenda de l'esprint, que ha subratllat que mai s'ha dopat. 

Anar al contingut