Vettel supera Hamilton
Un moment clau de la cursa: Vettel supera Hamilton en el primer revolt (Reuters)
Motor

Un cop d'estratègia dona a Vettel el segon triomf de la temporada al Gran Premi de Bahrain de Fórmula 1

Hamilton s'ha hagut de conformar amb el segon lloc després d'una sortida desafortunada, i Bottas ha estat tercer; Sainz, accidentat, i Alonso, amb un altre problema de motor, han abandonat

Actualitzat

Sebastian Vettel ha sorprès els Mercedes i els ha guanyat la partida en el Gran Premi de Bahrain. Ha estat la segona victòria de l'any per a Ferrari, que ha clavat l'estratègia en fer que l'alemany s'aturés el primer, a la volta 11, tot provocant un "undercut" guanyador.

Els Mercedes s'han hagut de conformar amb els altres dos llocs del podi: Lewis Hamilton ha estat el segon, després de mitja cursa desperada, intentant passar Valtteri Bottas i, després, provant d'atrapar Vettel infructuosament.

De fet, l'anglès va començar a perdre la cursa dissabte, quan no va poder aconseguir la "pole position", i probablement l'ha acabat de perdre en la sortida d'aquest diumenge, en tornar a badar i permetre que Vettel l'avancés, relegant-lo al tercer lloc. Bottas era el "poleman".

Durant el primer terç de la cursa, Hamilton ha fet voltes més ràpides que Vettel i Bottas, però ha estat incapaç de superar el tap que li feien.

L'alemany, a més, s'ha vist beneficiat per la sortida del cotxe de seguretat, quan Lance Stroll ha topat amb Carlos Sainz i tots dos han quedat fora de la cursa. Mala sort una altra vegada per al madrileny, que estava fent una cursa excel·lent, amb cinc avançaments només en la primera volta.

En la represa, Vettel ha pogut consolidar el primer lloc que havia aconseguit després del "pit stop", i Hamilton s'ha quedat igualment atrapat al darrere del seu company fins que una ordre d'equip li ha obert via.

En aquest moment ja no hi havia res a fer. Quedaven menys de vint voltes i Vettel havia agafat deu segons d'avantatge, que, per poc, han estat suficients per fer inútil la persecució del Mercedes.

La cursa no ha tingut cap més accident destacable a banda del de Stroll i Sainz, però, tot i així, hi ha hagut força abandonaments per raons tècniques, com els de Magnussen, Ericsson o Verstappen, que s'ha quedat sense frens a l'entrada d'un revolt i, per sort, l'escapatòria l'ha fet aminorar abans d'estavellar-se contra el mur.

Els més sonats han estat els de McLaren, que ha fet capicua: Stoffel Vandoorne ha estat el primer, abans de la sortida (el cotxe no s'ha engegat) i Fernando Alonso ha estat el darrer, en la penúltima volta, quan el motor Honda s'ha negat a seguir funcionant més enllà de poder-lo retornar al taller en "mode xino-xano". El drama de l'equip de Woking creix pel fet que Alonso estrenava el propulsor en aquesta mateixa cursa, després que l'anterior el va abandonar en la Q2 de dissabte.

Entre els que han acabat, Kimi Räikkönen ha tingut l'honor relatiu de ser quart, després de moltes de lluitar per superar Daniel Ricciardo, que ha estat cinquè. Els han seguit Massa, Pérez, Grosjean, Hülkenberg, Ocon, Wherlein, Kvyatt i Palmer.

El triomf de Vettel significa bones notícies per als organitzadors del mundial. Sembla que per fi hi ha algú capaç de plantar cara als Mercedes, i que aquesta temporada es pot convertir en una lluita apassionant entre Hamilton i l'alemany, que ara lidera el campionat amb set punts d'avantatge.

Anar al contingut