Un Barça que no aplica tot el seu potencial derrota un lluitador Estudiantes (73-56)

El F. C. Barcelona ha derrotat l'Estudiantes al Palau Blaugrana per 73 a 56. Si bé al descans tot semblava indicar que el Barça obtindria una victòria fàcil, la lluita dels visitants i la relaxació dels locals en el tercer quart ha permès a l'equip madrileny deixar una bona imatge sense, això sí, fer perillar l'onzena victòria en Lliga dels de Xavi Pascual.

L'Estudiantes ha sorprès els 3 primers minuts, gràcies a 6 punts d'Uros Slokar. Fins que el Barça ha ajustat la seva defensa sobre ell. En atac els blaugrana es trobaven còmodes des de la linia de tres punts, amb dos triples de Nachbar i 2 més d'un Huertas flotat pels rivals. Els locals han marxat de 7 (14-7). La reacció estudiantil l'ha tallada Navarro amb dos triples més. Al final d'un primer quart que ha acabat 27 a 21 els de Xavi Pascual havien anotat 7 dels seus 9 llençaments de 3 punts.

La defensa mixta plantejada per Txus Vidorreta, amb un marcatge a l'home sobre l'escorta anotador (ja fos Navarro o Oleson) i la resta de jugadors en zona, no ha donat bons resultats. L'Estudiantes ha variat el seu plantejament tàctic, però massa tard: el Barça ja havia marxat de 13 punts. Quino Colom (17 punts, 6 rebots, 7 assistències) ha intentat revifar una mica els madrilenys, que han arribat al descans perdent 42 a 29.

La relaxació local

L'Estudiantes ha sortit amb més intensitat del vestidor i ha reduit la distància que el separava de un Barça sense tensió que ja es veia guanyador. La defensa mixta, executada ara si amb total convicció pels madrilenys, els ha permès posar-se a només 3 punts amb un Quino Colom molt encertat. Huertas, amb 7 punts consecutius, ha rescatat uns locals que guanyaven de 10 al final del penúltim quart (58 - 48).

Ja en els últims 10 minuts, els visitants han seguit lluitant. Si bé no han capgirat el marcador, si que han dificultat molt els atacs de l'equip que dirigeix Xavi Pascual i han deixat una millor imatge de la que la seva classificació podria indicar. Al final, el F.C. Barcelona, que no ha donat en cap moment la sensació d'aplicar tot el seu potencial, ha acabat guanyant per un resultat enganyòs, 73 a 56.