Pau Ribas intenta marxar de David Navarro (EFE).

Stratos Perperoglou i Pau Ribas eviten la sorpresa del MoraBanc Andorra davant del Barça Lassa (84-79)

El FC Barcelona s'ha retrobat amb el triomf davant del MoraBanc Andorra, un triomf molt necessari pels de Xavi Pascual que no es troben en el seu millor moment de joc

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa no es podia permetre perdre després de la seva mala ratxa de resultats (3 derrotes en els últims 4 partits). Els blaugrana han guanyat el MoraBanc Andorra (84-79), tot i que amb molt patiment i sense cap mena de lluïment. El pivot visitant Giorgi Shermadini (17 punts, 6 rebots) ha fet molt de mal dins la pintura local. L'aportació després del descans d'Stratos Perperoglou (17 punts, 3 de 4 en triples) i Pau Ribas (17 punts, 4 rebots) ha estat vital per evitar un nou resultat negatiu.

Després d'una fase inicial d'intercanvi de cistelles, el MoraBanc Andorra ha obert una escletxa en el marcador (9-15) amb dos triples seguits de Betinho Gomes (13 punts, 7 rebots, 5 recuperacions) i Vojdan Stojanovski. La resposta blaugrana l'ha liderat Samardo Samuels, disposat a fer patir a Shermadini els mateixos problemes que el georgià li estava fent passar per defensar-lo. L'entrada de Pau Ribas per Tomas Satoransky també ha dinamitzat l'atac blaugrana, però dues cistelles de Daniel Clark han permès els visitants tancar guanyant el primer quart, 21 a 25.

El Barça Lassa ha igualat el marcador en els primers compassos del segon quart, amb les segones unitats dels dos equips en pista. El ritme anotador havia caigut de forma evident (parcial de 7 a 4 en cinc minuts de joc) quan Ante Tomic (6 punts, 8 rebots) ha entrat per primera vegada en pista. Al croat li ha costat escalfar el canell, però ha tancat bé el rebot defensiu i ha ajudat en la circulació de la pilota com a referent interior. Shermadini ha aprofitat les facilitats defensives que li han donat els seus marcadors per empatar a 35 amb dues cistelles consecutives just abans del descans.

Els de Pascual han  recuperat el comandament del matx tornant dels vestidors, amb dos rebots ofensius i 2 pilotes recuperades. Pau Ribas, des de la línia de 3 punts, ha anotat el 42 a 37. Entre el polivalent jugador i Joan Carles Navarro (9 punts, 5 assistències), han dut el pes ofensiu dels seus durant aquests 10 minuts. Un MoraBanc que sempre havia estat a prop del seu rival ha acabat el quart perdent de 2, 60 a 58, després d'un triple en carrera sobre la botzina des de mig camp del base Thomas Schreiner (13 punts, 3 de 4 en triples).

Ja en l'últim període, un triple d'un Stratos Perperoglou que ha sabut aparèixer en els moments importants i dues pilotes recuperades han propiciat un parcial de 9 a 0 que ha donat tranquil·litat als jugadors de casa per afrontar els 7 minuts finals del matx. Els de Joan Peñarroya han intentat remuntar amb els punts d'Schreiner. El resultat s'ha ajustat, però no prou com per trencar una sequera de 22 anys i un dia sense guanyar al Palau Blaugrana. L'equip afronta ara dos partits més a casa, un a Eurolliga davant del Zalgiris de Kaunas i un altre contra el Baloncesto Sevilla a la Lliga Endesa, per continuar amb la seva millora.