Bàsquet

Scariolo accepta les explicacions de Marc Gasol i espera que els seus homes s'alliberin de la pressió

Vint-i-quatre hores després de la desfeta contra Turquia, els màxims responsables de la selecció espanyola de bàsquet han donat la cara. El tècnic Sergio Scariolo, el capità Joan Carles Navarro i el president José Luis Sáez, han protagonitzat una tensa roda de premsa en la qual han demanat confiança en la recuperació de l'equip de cara als pròxims compromisos. Scariolo ha admès que els seus homes estan acusant la pressió de ser els favorits i que s'han de millorar aspectes del joc com les pèrdues de pilota i l'encert en els llançaments a cistella.

Actualitzat
"L'equip no està jugant com esperàvem", ha reconegut Scariolo, "però a la preparació no hem pogut assajar aspectes que havíem de fer a la pista. No és una excusa i menys encara després d'una derrota". L'italià creu que el principal problema és psicològic: "En els amistosos jugàvem sense pressió, amb picardia i alegria. Al campionat, ha arribat la pressió, les errades en els llançaments... i la motxilla se'ns ha carregat."

Sobre la comentada última acció del partit contra Turquia, criticada per Marc Gasol per haver donat la responsabilitat a un inexpert Sergio Llull, Scariolo ha dit que ha rebut les explicacions pertinents i que les accepta i respecta perquè també les han donades a la resta de companys.

"Parlar ‘a posteriori' és complicat. A Llull el defensava Ilyasova, que tenia quatre faltes. Sergio va marxar del seu marcador i va entrar amb força. Crec que li van fer falta, però no la van xiular. Sigui com sigui, no se'l pot criminalitzar per haver fet el que li demanaven. N'assumeixo la responsabilitat al cent per cent", ha dit un Scariolo que encara veu possibilitats de lluitar pel títol europeu.

Navarro demana més confiança

Per la seva banda, Joan Carles Navarro també ha reconegut que Espanya està jugant malament en aquest Europeu de Polònia, però ha dit que "no hi ha cap problema intern i segueix existint el bon rotllo habitual". A més, el capità de la selecció ha demanat més confiança a tothom: "Ens hem de creure que som bons, perquè ho som. La pressió ens està dificultant les coses, però tirarem endavant."

Navarro també ha tingut paraules de suport per a Sergio Llull: "Està bé. El vaig felicitar per la seva valentia. Se li va demanar que fes una cosa i la va fer a la perfecció. Això forma part de l'esport i t'ajuda de cara al futur. Confiàvem cegament en ell i en la jugada, i si hagués sortit hauria estat l'hòstia."
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut