Espanyol

Pochettino consensua amb Kameni quedar fora de la llista de convocats per al partit contra l'Athletic

Carlos Kameni s'ha quedat fora de la convocatòria per al partit que l'Espanyol disputarà aquest dissabte a l'estadi de Cornellà-el Prat contra l'Athletic. El porter camerunès va arribar dimecres de la Copa d'Àfrica i Pochettino considera que encara no està a punt per tornar a l'equip, una decisió consensuada amb Kameni i que permetrà a Cristian Álvarez mantenir la titularitat sota els pals. En canvi, les novetats a la llista de convocats són Pareja i Roncaglia, que ja han complert un partit de sanció, i el jove lateral Dídac Vila, que substitueix David Garcia, baixa d'última hora per una gastroenteritis. Moisés, lesionat, tampoc podrà jugar contra l'equip basc.

Actualitzat
Nico Pareja i Facundo Roncaglia són les dues grans novetats de la llista de convocats de Mauricio Pochettino de cara al partit d'aquest dissabte contra l'Athletic de Bilbao. Els dos jugadors argentins tornen després de perdre's el partit contra el Mallorca per sanció i tenen moltes opcions d'entrar a l'onze titular per les nombroses baixes que té l'Espanyol. Un altre futbolista que també entra a la convocatòria és el jove lateral del planter Dídac Vilà, que substitueix David Garcia, baixa per una gastroenteritis.

Per la seva banda, Carlos Kameni s'ha quedat fora de la convocatòria després d'haver tornat d'Angola dimecres passat, on la selecció del Camerun va quedar eliminada als quarts de final de la Copa d'Àfrica. Amb només dos entrenaments amb el grup, Pochettino ha decidit donar-li descans en una decisió consensuada amb el mateix futbolista. "Amb prou feines s'ha entrenat i ve d'una decepció important de la Copa d'Àfrica. Hem estat parlant i és millor que es recuperi del cansament físic i mental", ha dit el tècnic blanc-i-blau. Aquest serà el quart partit consecutiu que es perd el porter camerunès i, per tant, Cristian Álvarez mantindrà la titularitat sota els pals.

A més de Kameni, també queden fora de la llista Moisés Hurtado, que estarà unes dues setmanes de baixa per una lesió muscular, i el jove Jordi Amat, que està amb la selecció espanyola sub-18 i aquest cap de setmana tornarà a la disciplina del filial. Els lesionats Juan Forlín, Shunsuke Nakamura i Iván de la Peña es perdran aquest partit, mentre que Raúl Tamudo, una vegada més, se'n queda fora per decisió tècnica.

Pochettino ha lamentat que cada setmana es veu obligat a recompondre l'equip per les nombroses baixes, un contratemps que li impedeix confeccionar un onze titular base per afrontar amb garanties la temporada. El tècnic espanyolista també ha reconegut que considera "fonamental" aconseguir la victòria per començar a allunyar-se de la part baixa de la classificació. Els bascos afrontaran aquest duel amb les baixes importants de Javi Martínez, Mikel San José i David López, mentre que Gurpegi, Xabi Castillo i el jove del planter Mikel Santamaría, que entra per primera vegada en una convocatòria, són les novetats de la llista de Joaquín Caparrós.

Ramon Planes descarta fer més fitxatges en el mercat d'hivern

El director esportiu de l'Espanyol, Ramon Planes, ha assegurat que el club català no té intenció de fer més incorporacions en aquest mercat d'hivern. Durant tota la setmana s'ha especulat amb la possibilitat que el club fitxés un migcampista defensiu per completar la plantilla, ja que és una posició que ha donat problemes al llarg de la temporada. No obstant això, després dels últims esdeveniments s'ha descartat aquesta opció.

D'una banda, la lesió de Moisés Hurtado no ha estat tan greu com s'esperava i podrà reaparèixer abans del que estava previst. I de l'altra, la situació econòmica de l'Espanyol no és la millor i no es pot fer un gran esforç. A més, al club tampoc s'espera que hi hagi cap sortida. El migcampista japonès Shunsuke Nakamura, en principi, no abandonarà l'equip malgrat el suposat interès del Middlesbrough, que no ha presentat cap oferta en ferm pel jugador. L'única baixa ha estat la de Milan Smiljanic, cedit a l'Sporting.

En aquest mercat d'hivern, l'Espanyol ha aconseguit els serveis del davanter italoargentí Dani Osvaldo, que jugarà cedit fins a final de temporada, encara que el club català manté una opció de compra.
Anar al contingut