Tenis

Nadal vol recuperar el títol després d'un any d'absència i assegura que no és invencible en terra batuda

Avui ha arrencat el Barcelona Open Banc Sabadell, amb Rafael Nadal com a màxima atracció. El mallorquí ha explicat que vol recuperar el títol després d'un any d'absència, i assegura que no és invencible en terra batuda, on ja suma 30 títols ATP i on ha guanyat 181 dels seus últims 187 partits. "He perdut alguna vegada? Sí. Amb la qual cosa ja no sóc invencible, evidentment. He perdut alguna vegada i me'n queden moltes per perdre", ha dit Nadal. El manacorí va arribar ahir a Barcelona, procedent de Mònaco, i ho va fer com cada any, amb el títol de Montecarlo sota el braç. Aquesta setmana buscarà el sisè Godó de la seva carrera.

Actualitzat
L'any passat no va participar al torneig "per problemes de calendari i també físics". El 2011 torna per reconquistar la seva corona, la que l'any passat va conquerir Fernando Verdasco, que no hi serà en no haver arribat a un acord econòmic amb l'organització. Per Nadal, "no té ni més ni menys valor per al torneig que no hi sigui el defensor del títol de l'any passat" i entén que si Verdasco no apareix en el quadre d'aquest any "els seus motius tindrà". "Potser no veia en el seu calendari el torneig de Barcelona aquest any. La gira de terra és prou ajustada i cadascú s'inscriu en els tornejos que vol. Cal respectar la seva forma de pensar", ha afegit sobre això.

El que sí que té clar el número 1 mundial és que, per ell, després dels tres Masters 1000 (Montecarlo, Madrid i Roma), el Godó és "el més important" dels tornejos de terra. A més, és "el que més història té" i es juga al seu club, l'RCT Barcelona-1899. "Per això, per poc que pugui, és un torneig imprescindible en el meu calendari", ha postil·lat.

Nadal arriba "una mica cansat" a la cita barcelonina, "perquè el de semifinals (davant Murray) i la final (contra Ferrer) de Montecarlo van ser dos partits durs i llargs", però físicament no té més molèsties que les habituals a aquestes altures de la temporada. A més, la seva absència el 2010 li permetrà jugar sense la pressió d'haver de defensar els 500 punts que suma el campió, com venia fent cada any per aquestes dates. "Totes les setmanes defenso molt i aquesta és l'única en què almenys no restaré. Però com dic sempre, pensar a defensar punts és un error, el que cal fer és pensar a sumar-los", ha argumentat. Guanyar a Montecarlo "i començar la temporada de terra guanyant" ha estat vital per tenir més confiança en el seu joc. "La victòria segur que m'ajudarà a decidir-me a fer més coses a la pista", ha apuntat.

Amb el suís Roger Federer en hores baixes, el serbi Novak Djokovic, que ja és el segon en el rànquing de l'ATP, es perfila com el seu rival més perillós en els pròxims anys. "Tant de bo fos així, tant de bo ho siguin Djokovic, Federer, Ferrer o Murray. Això significaria que estic fent un gran any", ha comentat.

Al Godó, del primer que haurà de preocupar-se, dimecres, és del guanyador del partit entre Daniel Gimeno i l'italià Potito Starace.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut