Barça

Milito, Maxwell i Alves retallen les vacances i s'entrenen després de l'aturada nadalenca

El Barça ha tornat aquest dimarts a la tarda als entrenaments després de l'aturada nadalenca. Pep Guardiola havia donat permís als jugadors sud-americans per allargar les vacances fins al 2 de gener, però Milito, Maxwell i Alves s'hi han presentat. Leo Messi i Rafa Márquez continuen de vacances i sembla difícil que arribin a temps per al matx contra el Vila-real. Qui sí que podria jugar contra els de la Plana és Iniesta, que ha fet part de la sessió amb els seus companys i no està del tot descartat.

Actualitzat
Avui, tampoc hi eren ni Touré, que s'ha d'incorporar a la concentració de la Costa d'Ivori per disputar la Copa d'Àfrica, ni Keita, que es recupera de la lesió a Barcelona abans de marxar amb Mali. Pep Guardiola ha cridat quatre jugadors del filial: Víctor Vázquez, Gai Assulin, Thiago Alcántara i Jonathan dos Santos.

Un mes de gener atapeït

Per començar a renovar aquests sis títols el 2010, ja cal que els homes de Guardiola es posin les piles des del primer dia. D'entrada, els espera un mes de gener d'autèntic malson. El Barça pot arribar a jugar fins a nou partits. El dissabte dia 2, rep el Vila-real a la Lliga. Tot seguit, el doble duel de Copa amb el Sevilla, la vigília de Reis al Camp Nou, i el dia 13 al Sánchez Pizjuán. Entremig, desplaçament a Tenerife. El 17, un altre cop el Sevilla, ara de Lliga. Dos partits seguits fora de casa més, a Valladolid i a Gijón. I en cas de superar els vuitens de Copa, el Barça jugaria els quarts contra el vencedor de l'eliminatòria Deportivo-València.

Números de campió

El Barça continua trencant motllos i acumulant rècords. Els blaugrana segueixen superant el llistó de la temporada passada, que semblava insalvable, fins i tot per als tècnics. Dotze victòries, tres empats i zero derrotes en setze partits de Lliga. Total, 39 punts, un més que la campanya anterior.

Fins ara, ningú ha estat capaç de derrotar els de Guardiola en el campionat domèstic. De fet, han marcat 10 gols menys que fa un any, però el joc defensiu de l'equip és millor que el de la temporada anterior. Víctor Valdés és el Zamora del campionat, amb només nou gols encaixats, i ha deixat la porteria a zero en la meitat dels partits disputats.

Semblava difícil, però el Barça actual presenta més bons números que el Barça del triplet. Només un element important a tenir en compte, la temporada anterior el Barcelona ja tenia a vuit punts el segon i el Madrid ja estava a 12. Ara els blancs només estan dos punts per darrere dels blaugrana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut