Gerard Farrés, a l'edició del Dakar del 2017 (Reuters)
Dakar

Més de 500 participants competiran a l'edició del 2018 del Ral·li Dakar

L'emblemàtica prova del motor recorrerà el Perú, Bolívia i l'Argentina en 14 etapes entre el 6 i el 20 de gener

Actualitzat

Aquest dimecres al matí s'ha presentat el Ral·li Dakar a París, una de les proves del món del motor més emblemàtiques i que, un any més, es disputarà en terres sud-americanes.

El seu director esportiu, Marc Coma, ha destacat que s'han sorprès molt positivament de com ha arrelat el Dakar a l'Amèrica Llatina d'ençà que l'organització es va veure obligada a canviar l'escenari de la prova a causa dels problemes de seguretat en el continent africà.

"Ningú el 2009 es podia imaginar que el Dakar es consolidaria d'aquesta manera a Sud-amèrica."

 

A l'edició del 2018, el Dakar passarà pel Perú, Bolívia i l'Argentina i es disputarà entre el 6 i el 20 de gener. Quan encara falta un mes i mig per a l'inici de la prova, ja s'han inscrit 515 participants de 54 nacionalitats diferents que competiran repartits en 190 motos i quads, 100 cotxes i 42 camions. Hi haurà una forta presència catalana amb pilots com Nani Roma, Laia Sanz, Gerard Farrés, Joan Pedrero o Armand Monleón, a banda d'un dels grans favorits, el castellonenc Joan Barreda.

Sobre el possible retorn del Ral·li Dakar a terres africanes, de moment Marc Coma creu que encara falta temps per considerar un nou canvi d'aires:

"Hi ha algun país on la situació de seguretat està millorant, com el Marroc, part d'Algèria o el Senegal, però el context global encara està massa al límit per acollir una cursa de la magnitud del Dakar."

 

Anar al contingut