El jove pilot de 19 anys va acabar el mundial en cinquena posició (Reuters)
El jove pilot de 19 anys va acabar el mundial en cinquena posició (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen és el pilot que més avançaments ha fet des de la temporada 1983

L'holandès va fer 78 avançaments durant el 2016 i s'ha convertit en el pilot que més maniobres d'aquest tipus ha fet des del 1983

Ramon AngladaActualitzat

L'empresa de pneumàtics Pirelli ha publicat la llista d'estadístiques que recull d'aquest Mundial 2016 de Fórmula 1. Entre elles destaquen els avançaments. En total se n'han realitzat 866 al llarg d'aquesta temporada, amb una mitjana de 41,2 per carrera. En aquest recull no es tenen en compte els avançaments per problemes mecànics greus o els doblats.

El jove pilot holandès Max Verstappen ha estat el que més avançaments ha fet al llarg de l'any amb 78. La xifra del pilot de Red Bull és la més alta des de 1983, any en el que es van començar a recollir aquestes estadístiques. L'holandès va començar amb Toro Rosso i en va fer 18, i al Gran Premi d'Espanya va pujar a Red Bull, l'escuderia que més posicions ha guanyat en carrera, amb 61 de Ricciardo, 60 de Verstappen i 15 de Daniil Kvyat.

Per altra banda, el pilot que més avançaments va fer en una carrera és Lewis Hamilton amb 18 al GP de Xina quan va sortir últim. El seu equip, Mercedes, és el que menys vegades ha estat superat amb només set. I, curiosament, el pilot que menys cops ha estat avançat és Sebastian Vettel amb tan sols un fet per Verstappen al GP del Brasil.

Per últim, Fernando Alonso és qui millor ha aprofitat la primera volta de cada cursa. L'asturià ha guanyat 41 posicions en total en la volta de sortida dels 21 Grans Premis d'aquest 2016.

Anar al contingut