Atletisme

Marta Domínguez declara als jutjats de la plaça de Castilla de Madrid i nega haver subministrat substàncies dopants

L'atleta Marta Domínguez ha declarat aquest dimecres al jutjat de la plaça de Castilla de Madrid per la seva imputació a l'"operació Llebrer", una batuda antidopatge que va portar a terme la Guàrdia Civil el 9 de desembre passat. L'atleta s'ha mostrat tranquil·la i a la sortida dels jutjats ha declarat que mai ha subministrat substàncies dopants a ningú. L'esportista de Palència ha explicat que s'ha fet molt de mal a la seva imatge, a la seva família i als seus "éssers estimats". "Tinc molt clar que sóc innocent i tornaré a competir quan em recuperi de l'embaràs", ha indicat.

Actualitzat
Estava citada a les deu del matí però ha arribat amb mitja hora d'antelació. A l'entrada als jutjats, Marta Domínguez ha superat, sense problemes, la munió de càmeres i fotògrafs. L'espera ha estat de poc més de dues hores, el temps que ha requerit la jutge que instrueix el "cas Llebrer". A la sortida de les dependències judicials, l'atleta de Palència ha viscut una situació caòtica. La tensió ha arribat a posar en perill, en alguns moments, el seu embaràs. Amb una mica més de calma, la campiona del món dels 3.000 metres obstacles s'ha declarat innocent. Amb un evident nerviosisme al rostre, la principal implicada en el "cas Llebrer" ha negat que la Guàrdia Civil trobés cap tipus de substància il·legal al seu domicili i s'ha declarat optimista sobre el seu retorn a l'atletisme quan hagi donat a llum.

Després de la declaració de Marta Domínguez, l'objectiu de les defenses dels 14 imputats se centra a desmuntar l'argument de la investigació: l'existència d'una xarxa dedicada al tràfic de substàncies dopants. Aconseguir-ho no serà fàcil. El sumari consta de 5.000 folis, a banda de les proves aportades per la investigació de la Guàrdia Civil: converses telefòniques, imatges, extractes bancaris i investigacions dels patrimonis dels imputats.

Des de l'esclat del cas, el 9 de desembre, els esdeveniments s'han desencadenat i han deixat més d'una víctima. El més perjudicat ha estat l'atleta d'origen etíop Alemayehu Bezabeh, deixeble de Manuel Pascua, un dels implicats. Bezabeh, que va passar de ser un "sense sostre" a campió d'Europa de cros, ha estat expulsat de la Residència Blume, on vivia. D'altres, com és el cas d'Eufemiano Fuentes, continuen fent una vida absolutament normal. Implicat ja en l'"operació Port" del 2006, exerceix de metge de família a Las Palmas. Pel que fa al president de la Federació Espanyola d'Atletisme, José María Odriozola, s'aferra a un càrrec que ocupa des del 1989.
 
El col·lectiu d'atletes i entrenadors, mentrestant, han fet públics diversos documents on demanen fermesa a la jutge perquè arribi fins al final i amb totes les conseqüències. Aquest dijous continuaran les declaracions, ja que els advocats volen aclarir els encreuaments d'acusacions que consten en el sumari entre els 14 implicats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut