Froome, en una imatge corresponent al passat Giro d'Itàlia (@giroditalia)
Ciclisme

L'UCI absol Chris Froome, que podrà córrer el Tour de França

La Unió Ciclista Internacional arxiva el cas contra el vigent campió del Tour sis dies abans que comenci la ronda francesa

Actualitzat

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha absolt el ciclista Chris Froome d'un cas de dopatge després d'haver presentat altes dosis de salbutamol en una prova que es va fer a la Vuelta 2017. El corredor britànic hauria pogut demostrar que l'alt índex d'aquesta substància es deu a la medicació per combatre l'asma que pateix.

Aquesta resolució implica que Froome pot participar en la pròxima edició del Tour, que comença aquest dissabte, 7 de juliol. En un primer moment, l'organització de la prova havia recusat el cap de files de l'Sky Team pel fet de tenir una causa de dopatge oberta. Aquest mateix dilluns Christian Preud'homme, director del Tour, ha obert la porta al campió britànic.   

El fet que la causa contra Froome estigui arxivada implica que no s'invaliden els seus títols a la Vuelta de l'any passat i al Giro d'aquest any. Froome ha guanyat quatre dels últims cinc Tours –els tres últims, de forma consecutiva- i és el vigent campió de la ronda francesa, del Giro i de la Vuelta.

 

Anar al contingut