Bendzius, del Rio Natura Monbus, davant la defensa d'Scott Suggs i Patrick Auda (EFE)
Bendzius, del Rio Natura Monbus, davant la defensa de Scott Suggs i Patrick Auda (EFE)

L'ICL Manresa cau en la pròrroga davant del Rio Natura Monbus en un partit de més nervis i patiment que qualitat

Els manresans han cedit una victòria a casa seva davant d'un rival que, a hores d'ara, sembla que lluitaran com ells fins al final de temporada per fugir dels últims llocs de la classificació

Daniel AlentoActualitzat

El Rio Natura Monbus ha sumat a casa de l'ICL Manresa el seu primer triomf d'aquesta temporada a la Lliga Endesa (78-82), en un partit amb més nervis, patiment i desencert que bon bàsquet. El bloc català ha acusat especialment la mala tarda de l'escorta Scott Suggs (12 punts, però 4 de 15 en el llançament) i la poca participació ofensiva de l'aler pivot Patrick Auda (9 punts, 7 rebots).

Tots dos equips han protagonitzat un començament de matx amb poc encert i menys punts, fins que l'aler pivot hongarès Rosco Allen (18 punts, 4 rebots) ha despertat els visitants han fet 7 punts consecutius. Amb un parcial de 2 a 11 els gallecs amenaçaven de trencar el partit al final del primer quart, però un triple al límit del temps de Scott Suggs que ha posat l'11 a 16 al marcador ha salvat els d'Ibon Navarro.

Petar Aranitovic ha acostat una mica més els del Bages amb un altre triple en el primer atac del segon quart. El pivot Marjan Cakarun (12 punts) contrarestava pels de casa els punts dels visitants Allen i Shayne Whittington (19 punts, 6 rebots), abans de carregar-se amb 2 faltes. Tres triples seguits del base Aleksandar Cvetkovic (18 punts, 4 assistències) han avançat els manresans, 32-28, però les concessions en defensa i atac els han impedit conservar el seu marge. Al descans el resultat era de 32 a 37.

El conjunt català ha tornat a avançar-se al seu rival en les primeres jugades del tercer quart (40-39), gràcies a 2 cistelles de Cakarun. La falta d'acompanyament del croat ha facilitat la recuperació dels de Moncho Fernández. Novament el joc ha entrat en una fase espessa, fins a tancar aquests 10 minuts amb un 51-49 al marcador. A 3 minuts del final de l'últim quart Pere Tomás ha deixat el matx lesionat. Amb igualtat a l'electrònic, els seus companys han trobat en el pivot Luksa Andric, fins llavors desaparegut en atac, l'home per perforar la cistella gallega amb 6 punts consecutius. El seu rival Whittington responia novament des de la línia de 3 punts. I els 40 minuts han acabat amb empat a 69.

En el temps suplementari el nivell dels dos equips no ha millorat, i davant els seus respectius problemes per anotar s'han concentrat a tancar la pintura i assegurar el seu rebot defensiu. Els visitants han recuperat dues pilotes i han estat hàbils trobant forats amb les penetracions del base Mickey McConnell (12 punts, 7 assistències, 3 recuperacions) per escapar-se de 3 punts, 74-77. Després d'una falta en atac d'Aranitovic quan podia capgirar el resultat, un triple d'Allen ha sentenciat.