L'Espanyol s'imposa al Barça i es proclama campió de la segona edició de la Supercopa de Catalunya (0-1)

Un solitari gol de Felipe Caicedo en el minut 9 ha donat el triomf als blanc-i-blaus, que han tret profit de les nombroses absències dels blaugranes

David CarballoActualitzat

El RCD Espanyol s'ha proclamat campió de la segona edició de la Supercopa de Catalunya en imposar-se al FC Barcelona en un partit molt ensopit disputat al Nou Estadi de Tarragona. Un solitari gol de Felipe Caicedo, en el minut 9, ha donat el triomf als blanc-i-blaus, que han tret profit de les nombroses absències dels blaugranes.

El Barça ha sortit a la gespa amb els sis jugadors del primer equip convocats a l'onze inicial davant d'un Espanyol amb un equip amb només un jugador del filial, Melendo, i la resta amb jugadors habituals suplents a la lliga. El Barça ha intentat portar la iniciativa del joc davant d'un Espanyol que s'ha avançat amb un gol matiner en la primera acció de perill. En el minut 9, Felipe Caicedo ha rebut una assistència a l'espai de Reyes i després de deixar enrere un tou Mathieu ha driblat la sortida de Jordi Masip per fer el primer gol del partit i el seu primer gol d'aquesta temporada.

El duel ha estat molt travat, amb poca fluïdesa ofensiva i algunes entrades dures que han obligat Estrada Fernández a mostrar alguna targeta groga. Els blaugranes, molt espessos en atac, han trigat gairebé 30 minuts a fer el primer xut entre els tres pals per mitjà d'Arda Turan i, poc després, Roberto ha desviat una rematada de Denis Suárez. Un bagatge ofensiu molt pobre per part dels dos equips en un primer temps d'escassa qualitat futbolística.

Mathieu, lesionat

La segona part ha començat sense canvis als dos equips, tot i que, poc després, Luis Enrique s'ha vist obligat a substituir Mathieu, que ha deixat el terreny de joc lesionat. El Barça ha seguit portant el domini, però no ha tingut gaire profunditat ofensiva i tampoc no ha trobat un Paco Alcácer inoperant i amb poc protagonisme en atac.

Els minuts han passat ràpidament i l'Espanyol no ha patit gens per mantenir el mínim avantatge en el marcador. Denis Suárez, que ha ocupat la demarcació del lesionat Andrés Iniesta, ha estat el futbolista blaugrana més incisiu, encara que tampoc s'ha salvat del desencert general del seu equip. El setge blaugrana en el tram final no ha trobat el gol de l'empat i els blanc-i-blaus s'han acabat emportant la victòria, el primer títol de l'era Chen Yansheng.