Barça

Leo Messi és guardonat amb el FIFA World Player del 2009

El Palau de Congressos de Zuric ha estat l'escenari de la gala en què Leo Messi ha rebut el FIFA World Player, com a millor futbolista del 2009, segons el criteri dels seleccionadors i els capitans de totes les seleccions del món. El crac argentí ha quedat primer arrasant en la votació, amb 1.073 vots; Cristiano Ronaldo ha estat segon amb 352, i el blaugrana Xavi ha quedat tercer, amb 196. Kaká i Iniesta han completat el repòquer de finalistes. Per quart any consecutiu, la brasilera Marta, ha estat escollida la millor jugadora del món.

Actualitzat
L'equip ideal de l'any 2009 el formen Casillas, Dani Alves, Terry, Vidic, Evra; Xavi, Iniesta, Gerrard; Messi, Cristiano Ronaldo i Fernando Torres. La FIFA s'ha oblidat d'Eto'o, ara a l'Inter. El premi Ferenc Puskas al millor gol ha estat per a Cristiano Ronaldo, pel que va marcar amb la samarreta del Manchester United al camp del Porto.

Guardó amb color blaugrana

Romário da Souza Faria va compartir podi amb Hristo Stòitxkov per rebre el guardó de millor jugador de la FIFA del 1994. El brasiler va fer una temporada genial amb el Barça, però el dia de la cerimònia, Romário feia 17 dies que ja no era jugador blaugrana, després de la seva famosa escapada al Flamengo.

Al cap de dos anys, un altre blaugrana nascut al Brasil, Ronaldo Luis Nazario de Lima va ser reconegut com a millor jugador del planeta amb només 20 anys. L'any següent va repetir guardó, però ja defensant la samarreta de l'Inter.

L'any 99 va ser Rivaldo Vitor Borba qui es va emportar el FIFA World Player en una cerimònia celebrada a Brussel·les. Era el tercer brasiler que rebia el premi vestint de blaugrana. Però no seria l'últim.

Amb el canvi de segle, una nova estrella va lluir en el firmament blaugrana. Ronaldinho de Assis, que rebria el guardó dos anys seguits, i curiosament, abans de guanyar la Champions a París. El 2004, flanquejat per Henry i Txevxenko. L'any següent, ben a prop del seu company de triomfs al Barça, Samuel Eto'o.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut