Aduriz lluita per una pilota en el partit d'anada a San Mamés (EFE)
Aduriz lluita per una pilota en el partit d'anada a San Mamés (EFE)
Futbol

L'Athletic Club empata a zero contra l'Inter de Bakú i passa a l'última ronda de la fase prèvia de la Lliga Europa

El doblet d'Eraso en el partit d'anada a San Mamés classifica l'equip d'Ernesto Valverde, que aquest divendres coneixerà el seu pròxim rival per aconseguir una plaça a la fase de grups de la Lliga Europa

Rubén GómezActualitzat

L'Athletic Club ha empatat a zero contra l'Inter de Bakú i s'ha classificat per a l'última ronda de la fase prèvia de la Lliga Europa. Els dos gols del partit d'anada de Javi Eraso han donat el bitllet als bilbaïns per a la següent ronda i aquest divendres coneixeran el seu pròxim rival per aconseguir una plaça en la Lliga Europa de la temporada 2015/16.

L'Athletic ha portat el domini del partit durant la primera part i ha mostrat una bona solidesa defensiva i ha tingut el control del joc en tot moment. L'Inter de Bakú ha aprofitat alguna ocasió a la contra per superar Iago Herrerín. Al quart d'hora, el col·legiat ha anul·lat un gol a favor del conjunt de l'Azerbaidjan per clar fora de joc d'Aliyev. L'equip d'Ernesto Valverde no ha trigat a respondre i, amb dos llançaments a la fusta per mitjà d'Eraso, heroi del partit d'anada, i un altre de Susaeta, han estat a punt de sentenciar l'eliminatòria. A poc a poc, l'Athletic ha començat a baixar el ritme del partit i Seyidov, a la mitja hora, ha enviat un gran xut molt a prop de l'escaire dret d'Herrerín que ha posat la por al cos del lleons.

Una segona part molt pobra

La segona part ha començat amb molta més intensitat per part dels dos equips i han tingut diferents ocasions per inaugurar el marcador. L'Inter de Bakú ha pujat les línies i ha volgut pressionar el conjunt de Valverde molt més a dalt, però la qualitat dels bascos és superior i no han tingut moltes dificultats per superar la pressió de l'equip de Cäfärov. A excepció dels deu primers minuts de la segona part, el partit ha sigut bastant pobre pel ritme imposat per l'Athletic, on el seu objectiu era que passessin els minuts i la forta calor i humitat que feia en la nit tancada de Bakú, la capital de l'Azerbaidjan.

El conjunt d'Ernesto Valverde haurà de millorar i molt, sobretot ofensivament, per al pròxim partit oficial contra el FC Barcelona a San Mamés el  divendres 14 d'agost en el primer assalt de la Supercopa d'Espanya. Abans de seguir preparant-se de cara a aquest partit important, els lleons s'enfrontaran amb l'Inter de Milà a Parma a les 21 hores en un compromís amistós de la Gira LaLiga World Itàlia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut