L'Almeria guanya el Vila-real (4-2), el Xerez cau a València (3-1) i el Getafe i l'Sporting empaten (1-1)

Lillo ha aconseguit virtualment la permanència de l'Almeria en un partit que va tenir intensitat, expulsats i gols. Els andalusos van marxar al descans amb un clar 3 a 0, amb dianes de Crusat i Uche (2). El Vila-real, que va jugar amb 10 durant 70 minuts per expulsió de Musacchio, es va refer i a la segona part va escurçar diferències amb gols de Marcano i Ibagaza. Chico va ser expulsat a l'Almeria, que va poder respirar tranquil amb el quart gol, obra de Piatti. El Xerez va caure a València (3-1) i haurà d'esperar el miracle. El Getafe està en llocs de Lliga Europa després d'empatar contra l'Sporting (1-1) amb golàs de Soldado.

València, 3 - Xerez, 1

El València va fer valer la seva qualitat superior en els primers minuts, en què va poder marcar amb ocasions de Zigic i Mata. Els d'Emery dominaven i el Xerez ho fiava tot a les contres. I, precisament, en una contra va arribar el primer gol dels visitants. Víctor Sánchez va assistir perquè Armenteros marqués el 0 a 1 al minut 36. L'afició de Mestalla va dedicar xiulets als seus jugadors que s'estaven mostrant massa imprecisos davant del cuer de la categoria. Però els valencianistes no es van desmoralitzar i van fer l'empat amb una falta xutada per Mata. Renan va tocar però la pilota va acabar al fons de la xarxa. Un gol psicològic que arribava al 45, pocs segons abans del descans. Mata va acabar entonat la primera i va començar entonat la segona. En el 57, el mateix Mata va rebre una pilota dins l'àrea i va creuar perfectament fora de l'abast del porter Renan. El València capgirava el marcador i imposava la lògica. Villa va sortir en la segona, just 8 minuts abans que els xe tanquessin el partit amb el 3 a 1. De nou Mata va ser protagonista amb una assistència que va aprofitar Silva. Els d'Emery, amb aquesta victòria, s'asseguren matemàticament la quarta plaça, que els dóna accés a la Champions. El Xerez ara depèn d'un miracle per aconseguir la salvació.

Getafe, 1 - Sporting, 1

El Getafe va marcar al minut 11 de partit gràcies a Soldado, però l'exmadridista estava en fora de joc i l'àrbitre en va anul·lar l'acció. Soldado estava molt actiu, però va ser l'Sporting qui va obrir el marcador. Al minut 18, De las Cuevas va engaltar un xut sec i dur des de fora de l'àrea que va batre Codina. El gol va donar ales als de Preciado, que van començar a crear molt de perill, en particular, Carmelo, que va disposar de dues ocasions clares per marcar. Els asturians jugaven més i millor, però a la represa, el Getafe es va refer i de quina manera. Soldado va rebre una pilota en el punt de penal i va fer el gol de la jornada amb una preciosa xilena que va entrar per l'escaire. A partir d'aquí, alternances en totes dues àrees però cap gol més. El Getafe és sisè en llocs de Lliga Europa, mentre que l'Sporting es queda quatre punts per sobre del descens.

Almeria, 4 - Vila-real, 2

L'Almeria va obrir el marcador ben aviat. Al minut 15, Musacchio va intentar refusar una passada en profunditat de Cisma però la pilota va impactar a la cara de Javi Venta i va arribar a Crusat, el qual va engaltar una canonada impossible per a Diego López. Un minut després, el partit es va trencar. Musacchio va fer caure Piatti que havia encarat tot sol la porteria de Diego López. Una expulsió clara que va deixar els homes de Garrido amb 10. El Vila-real es va enfonsar i Uche ho va aprofitar per partida doble. Al 28, el nigerià va marcar després d'una assistència perfecta de Crusat, que va creuar la pilota davant dels defenses. El 3 a 0 va arribar al 42. Uche va controlar amb la dreta i va engaltar un xut des de fora de l'àrea amb l'esquerra. Els de Lillo arribaven al descans amb el partit aparentment sentenciat. Però només eren aparences perquè tot va canviar en els següents 45 minuts. Marcano va fer el primer del Vila-real després d'aprofitar un refús d'Alves, que va deixar la pilota morta dins l'àrea petita. Marcano va marcar a plaer. I com si fos una còpia de la primera meitat, després del gol l'Almeria també es va quedar amb 10. Chico va ser expulsat amb vermella directa per un cop de colze a Llorente. Tots dos equips estaven amb 10. I al 66, Cazorla va xutar una falta des de la frontal, Alves va tornar a fer un refús tou i Ibagaza va rematar de cap dins l'àrea. El partit havia canviat per complet. El Vila-real ho va intentar. Els castellonencs es jugaven la Lliga Europa i l'Almeria la permanència i, per tant, hi havia molta intensitat sobre la gespa. Quan el temps ja s'havia exhaurit, l'Almeria va sentenciar en una contra, aprofitant els espais. Ortiz va conduir per l'esquerra i va assistir perquè Piatti fes el 4 a 2 definitiu. Lillo ha aconseguit virtualment salvar l'Almeria.