Olimpisme

La Candidatura Olímpica Pirineus-Barcelona, a la recerca de consens

La Taula de Treball per la Candidatura Pirineus-Barcelona s'ha reunit per continuar buscant la complicitat entre els agents implicats que desitgen presentar un projecte de Jocs Olímpics d'Hivern al Comitè Olímpic Internacional

Actualitzat

Sembla que el somni d'organitzar uns Jocs Olímpics d'hivern a Catalunya es reactiva. La Taula de Treball per la Candidatura Pirineus-Barcelona busca consensos per poder presentar un projecte davant del Comitè Olímpic Internacional. El secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, ho ha explicat després de la reunió que ha tingut lloc a la seu de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya a Barcelona.

"L'horitzó amb el que treballa la taula per una Candidatura Olímpica d'Hivern és l'horitzó del 2030. Per què? Doncs perquè és el tempo, les dates, amb què podem treballar d'una manera còmoda des d'un àmbit institucional propi. Dit això, nosaltres el que farem quan hi hagi el consens institucional necessari és enviar la carta al Comitè Olímpic Internacional tan aviat com sigui possible. Per tant, el Comitè Olímpic Internacional sabrà de la voluntat de Barcelona i Pirineus així que tinguem el consens necessari per comunicar-l'hi."

En els últims Jocs d'Hivern, fets a Pyeongchang, el COI va convidar una delegació oficial catalana per fer un seguiment de l'organització de l'esdeveniment. La Taula de Treball la formen tot d'agents compromesos amb el projecte: alcaldes dels Pirineus, federacions i associacions dels esports de neu, gel i activiats de muntanya, departaments de la Generalitat, les diputacions de Lleida, Girona i Barcelona i la ciutat de Barcelona.

Actualment, no és necessari que una ciutat sol·liciti uns jocs. Ho poden fer un govern i un territori. Això és una novetat. Quant al procés de nominació, també s'ha establert que el COI obri un procés de diàleg amb la candidatura per facilitar que els jocs s'adaptin al territori afavorint l'aprofitament de les instal·lacions i la reducció de les despeses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut