Mireia Miró
Mireia Miró
Muntanya

La campiona d'esquí i curses de muntanya Mireia Miró es retira de l'alta competició

L'atleta de muntanya Mireia Miró ha anunciat a través del seu blog personal que es retira de l'alta competició. La barcelonina ha pres aquesta decisió amb només 25 anys, i tanca una carrera de vuit temporades en què ha compaginat l'esquí i les curses de muntanya amb molts èxits. Com explica en el comunicat, els últims dos anys ha arrossegat diversos problemes físics que finalment l'han fet decidir per la retirada.

L'atleta de muntanya Mireia Miró ha anunciat a través del seu blog personal que es retira de l'alta competició. La barcelonina ha pres aquesta decisió amb només 25 anys d'edat i tanca una carrera de vuit temporades en què ha compaginat l'esquí i les curses de muntanya amb molts èxits. Com explica en el comunicat, els últims dos anys ha arrossegat diversos problemes físics que finalment l'han fet decidir per la retirada.

Miró plega com a vigent campiona d'Espanya d'esquí de muntanya, una especialitat en la qual ha aconseguit 7 medalles d'or i 10 de plata en campionats del món, europeus i proves clàssiques.

En les curses, va ser subcampiona del món 2009, i a partir d'aleshores es va mantenir al màxim nivell internacional. Fins al 2012 va guanyar 12 medalles, entre les quals destaquen les d'or en la mitja marató dels Dolomites, la marató de Sentiero delle Grigne i el Giir di Mont.

"Ha estat sense dubte una decisió difícil, però tinc tantes coses encara per fer i per descobrir que no em vull estancar en aquest moment", ha escrit en el comunicat l'esportista, que, no obstant, vol veure la retirada des de l'optimisme. Pel que fa al futur professional, diu que encara no ha pres cap decissió definitiva, però que de ben segur seguirà lligada al món de la muntanya.