Jonathan Rea
Jonathan Rea, un campió amb sort a Assen (worldsbk.com)
Motor

Jonathan Rea s'imposa en la primera cursa de la cita de Superbikes d'Assen

Una avaria de Chaz Davies li ha impedit lluitar amb el campió fins a l'arribada; Sykes i Melandri han acabat completant el podi

Actualitzat

Jonathan Rea ha sumat la sisena victòria de la temporada de Superbikes en la primera cursa de la cita holandesa al circuit d'Assen. El pilot de Kawasaki, líder cada vegada més destacat del Mundial, ha fet una cursa tan perfecta que al final fins i tot l'ha afavorit la sort.

El nord-irlandès sortia del quart lloc a causa dels problemes que ha tingut en la Superpole, però aviat ha avançat i ha avançat i s'ha unit a un Chaz Davies esplèndid, formant un duet capdavanter que, a poc a poc, ha deixat enrere Tom Sykes, el pilot del primer lloc en l'engraellat.

La cursa ha estat trepidant, gràcies en part a l'esperit competitiu de tots dos, però, especialment, a la valentia de Sykes, que ha liderat gairebé tot el recorregut. Rea no ha deixat d'estudiar-lo, i ha fet el primer atac seriós al principi de la penúltima volta, amb la qual cosa ha passat al primer lloc.

Sykes no s'ha rendit, i es preparava per  tornar-li l'avançament en l'últim gir, però just quan començava ha passat el més inesperat. El motor de la Ducati s'ha aturat, i al gal·lès no li quedat res més a fer, a banda de deixar-se portar per la inèrcia fins al voral.

Així doncs, el que semblava que havia de ser una última volta competida fins al límit de l'espectacle, s'ha convertit en un triomf plàcid de Rea en els últims quilòmetres.

Sykes, que anava lleugerament endarrerit, ha pujat al segon lloc, i el seu perseguidor, Marco Melandri, s'ha trobat el regal inesperat del tercer calaix del podi. Xavier Forés ha estat quart, i Jordi Torres ha hagut de plegar a dues voltes del final.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut