Javier Mascherano jugant contra l'Olympiacos (Reuters)
Javier Mascherano jugant contra l'Olympiacos (Reuters)
Barça

Javier Mascherano deixarà el FC Barcelona en el mercat d'hivern per marxar a la Superlliga xinesa

El central fitxarà per un club de la Superlliga xinesa, el Hebei Fortune de Manuel Pellegrini

Actualitzat

Javier Mascherano deixarà de ser jugador del FC Barcelona al mercat d'hivern. Segons ha pogut saber TV3, el central i el club han pactat la seva sortida el 31 de gener, abans que es tanqui el mercat futbolístic a la Xina i quan el francès Samuel Umtiti ja estarà recuperat de la seva lesió muscular.

L'argentí marxarà al Hebei Fortune, un club de la Superlliga xinesa que entrena Manuel Pellegrini i on juguen Gervinho i Ezequiel Lavezzi. El FC Barcelona ingressaria en concepte de traspàs una quantitat d'entre 5 i 6 milions d'euros. El club blaugrana, a més, s'estalviaria uns 18 milions, la quantitat que Mascherano hauria de cobrar pel que resta d'aquesta temporada i la següent que també té firmada.

Mascherano vol canviar d'aires a la recerca de més minuts de joc que li garanteixin un lloc a la selecció argentina pel Mundial de Rússia del 2018. Pel central, que ara té 33 anys, podria ser l'últim de la seva carrera esportiva. A més, l'oferta econòmica xinesa és molt important, i podria no mantenir-se si l'argentí no l'accepta ara.

El FC Barcelona entén els motius del futbolista, i li està agraït per la seva aportació de les darreres 8 temporades. A més, mantenir-lo a disgust podria generar un problema amb un dels pesos pesants del vestidor. I tampoc cal oblidar que diria adéu a una de les 10 fitxes més altes de la plantilla, i això seria de gran ajuda per rebaixar una massa salarial que aquesta temporada està per sobre del recomanable.

La marxa de Mascherano deixarà Ernesto Valverde amb només tres centrals: Gerard Piqué, Samuel Umtiti i Thomas Vermaelen. El Barça aprofitarà les possibilitats del mercat d'hivern per incorporar un altre jugador que pugui ocupar aquesta posició.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut