Natació

Guillem Pujol, quart triomf consecutiu a la Copa Nadal

En categoria femenina ha repetit victòria Judith Navarro

Actualitzat

El nedador del CN Mataró Guillem Pujol ha aconseguit la quarta victòria consecutiva en la 108 edició de la Copa Nadal, la tradicional prova que el dia de Nadal organitza el Club Natació Barcelona en les aigües del Port de Barcelona.

En categoria femenina, Judith Navarro (CN Sant Andreu) repeteix victòria en una edició que aquest any ha recuperat el tradicional traçat en línia amb sortida a les onze en una barcassa situada a 200 metres del Portal de la Pau, davant del monument a Cristòfor Colom, on estava situada la meta.

Més de 300 nedadors han desafiat el fred i l'aigua, amb una temperatura a l'aigua de 14 graus i 12 d'ambient.

La competició ha tingut quatre sèries per edats i s'ha regit pel reglament FINA 2015 d'aigües obertes, que impedeix usar banyadors de neoprè o qualsevol altra peça que cobreixi tot el cos.

La quarta sèrie en què han participat els nedadors de la categoria absoluta ha tingut aquest any per primera vegada l'incentiu d'un premi en metàl·lic de 500 euros per al campió i la campiona.

A més de les quatre sèries purament competitives, la Copa Nadal té com a colofó i imatge divertida de cada edició una sèrie popular on es pot participar disfressat o en famílies senceres amb membres de diferents edats.

Guillem Pujol i Judith Navarro no han pogut superar el rècord de la Copa Nadal en mans de Carlos Ventosa, des del 1994, amb un temps d'1:51:05, i Bàrbara Bernús, des del 1992, amb una marca de 2:03:89. El nedador olímpic Dani Serra té el rècord de victòries amb deu triomfs, i la dona que més vegades va guanyar la prova va ser Carme Soriano, amb sis triomfs en els anys trenta.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut