Eurocopa 2016, Lilla
Aficionats i polícies, ahir a Lilla (Reuters)
Futbol

França ja ha detingut 323 aficionats durant la primera setmana de l'Eurocopa

El Ministeri de l'Interior francès explica que les detencions es produeixen davant de situacions de "violència, robatoris o degradació de béns". 196 persones continuen sota arrest i 8 han estat condemnades a presó

Eduard GarciaActualitzat

Durant la primera setmana de l'Eurocopa, 323 aficionats ha estat detinguts, dels quals 196 continuen sota arrest a l'espera d'anar a judici, segons dades del Ministeri de l'Interior francès. D'aquests, vuit persones han sigut condemnades a presó i 3 estan en llibertat sota fiança. A més, s'han expulsat a 24 persones del país. Les últimes detencions es van fer durant els aldarulls d'ahir a Lilla després que la policia va retenir 36 aficionats de diferents equips. Les detencions de l'Eurocopa responen, segons comunica el govern francès, a episodis de "violència, robatoris o degradació de béns".

La policia alemanya ha impedit que cinc "hooligans" sortissin del país per assistir al partit entre Alemanya i Polònia, considerat d'alt risc. Les autoritats alemanyes han proporcionat a les franceses una llista de 2.500 noms d'aficionats alemanys "propensos a la violència".

Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior espanyol en funcions, ha assegurat que la policia espanyola "no té constància" que grups organitzats d'ultres espanyols tinguin previst desplaçar-se fins a França per al partit  de la "roja" contra Turquia. Fernández Díaz ha recordat, durant una visita a Barberà del Vallès, que el Ministeri de l'Interior està en "permanent" comunicació amb les autoritats franceses.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut