Astou Ndour intenta aturar Sandrine Gruda (EFE)
Astou Ndour intenta aturar Sandrine Gruda (EFE)
Bàsquet

França aparta Espanya de la final de l'Eurobasket (63-58)

La selecció espanyola no havia perdut cap partit en l'Eurobasket de Romania i Hongria, fins que ha caigut en semifinals davant França. Ara el seu consol serà lluitar per la medalla de bronze.

Daniel AlentoActualitzat

Espanya es jugarà la medalla de bronze de l'Eurobasket contra Bielorússia després de caure en semifinals davant França (63-58), en la seva primera derrota en el campionat. Les franceses, més potents físicament, han aconseguit reduir significativament l'aportació de les dues jugadores clau de la selecció espanyola, Alba Torrens (13 punts, 4 rebots) i Astou Ndour (6 punts, 4 rebots).

França ha obert el duel amb un parcial de 7 a 0. Espanya ha ajustat la seva defensa en zona, i amb l'encert en atac de Marta Xargay (10 punts, 4 rebots) i Lucila Pascua han aconseguit tancar el primer quart amb un marcador de 15 a 13. En el segon quart, davant el poc encert de les franceses en el llançament exterior, el domini ha passat al bàndol espanyol. En el descans, el resultat era de 29 a 31.

En la represa, l'equip francès ha trobat l'encert des de la distància i ha aconseguit un avantatge màxim de 7 punts. Lucas Mondelo ha fet variar la disposició defensiva del seu conjunt, alternant zona i individual. El tercer quart s'ha tancat 51 a 46. Quan Espanya s'havia acostat a 3 punts, una jugada de 2+1 de Sandrine Gruda (16 punts, 12 rebots) ha marcat un punt d'inflexió.

França guanyava de 7 a 1 minut i 34 segons del final amb un triple de Céline Dumerc (10 punts), però després de no encertar en els seus atacs ha vist com Espanya es tornava a acostar a 3 punts en l'últim minut. Alba Torrens ha tingut un triple per empatar quan restaven 15 segons per al final, però no l'ha encertat.

L'altra finalista serà Sèrbia. Les balcàniques han arribat per primera vegada en la seva història a una final de l'Eurobasket després de superar en la seva semifinal Bielorússia per 74 a 72 amb 14 punts i 9 rebots de Sonja Petrovic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut