Alba Torrens
Alba Torrens ha estat una de les jugadores destacades del partit (EFE)

La selecció espanyola femenina guanya Montenegro (75-74) i es fa un lloc a les semifinals de l'Eurobasket

Alba Torrens, amb 28 punts, i Laura Nicholls, amb 16 rebots, han decantat la balança per Espanya en un partit molt igualat davant d'una Montenegro capitanejada per Angelica Robinson

Rubén GómezActualitzat

Victòria d'Espanya davant Montenegro 75 a 74 gràcies a una cistella més tir addicional d'Anna Cruz a 10 segons del final. Alba Torrens, amb 28 punts, i Laura Nicholls, amb 16 rebots, han estat les jugadores més destacades a la victòria del conjunt de Lucas Mondelo. Classificació per a les semifinals.

Ha estat un partit molt igualat des dels primers compassos del joc. Ni Espanya ni Montenegro han estat gaire encertades des del perímetre i tots els atacs els han materialitzat des de sota de la cistella. El primer quart ha acabat 16-17 a favor de les balcàniques. A l'inici del segon quart una bona actuació de la catalana Silvia Domínguez en defensa i d'Alba Torrens en atac han permès a les noies de Lucas Mondelo agafar cert avantatge, però de seguida Montenegro ha replicat amb un potent joc interior centrat en una inspirada Angelica Robinson(23 punts i 7 rebots),  39-37 al descans.

A la represa el mateix guió, una encertada Alba Torrens i una agressiva Laura Nicholls controlant el rebot han donat aire a les Lucas Mondelo,  però dos triples de Bjelica i Vujovic han permès retallar distàncies a Montenegro i al final del tercer quart el marcador seguia molt ajustat (55-52). Els últims deu minuts han començat amb un parcial de 7-0 per a les espanyoles, però, de nou,  reacció de Montenegro, aquest cop de la mà de Skerovic. Un triple de Jovanovic a falta de dos minuts del final han posat Montenegro al davant, a dos punts, però la pissarra de Mondelo i l'execució d'Anna Cruz, cistella més tir addicional, han donat la victòria a Espanya i el bitllet cap a les semifinals de l'Eurobasket i al preolímpic 2016.