Espanya se sobreposa a l'estat del terreny de joc per vèncer 1-3 Lituània i posar la directa cap a l'Eurocopa 2012

Tot i el lamentable estat del terreny de joc de l'estadi Darius i Girenas de Kaunas, la selecció espanyola va fer bé la feina i va derrotar Lituània per 1-3. Els de Del Bosque ja encadenen cinc victòries consecutives en la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2012 i dominen amb comoditat el seu grup. Xavi, amb l'ajuda involuntària d'un defensa, Kijanskas, en pròpia porteria, i Mata, en culminar una acció col·lectiva brillant van segellar el triomf espanyol. Els blaugrana Piqué, Xavi i Villa van sortir a l'onze titular. En un altre partit del grup I, la República Txeca va derrotar la ventafocs Liechtenstein per 2-0 amb dianes de Baros i Kadlec.

En un camp de costellada, Espanya va sumar la cinquena victòria en la fase de grups. Justament va ser en part perquè els campions del món van saber sobreposar-se a un terreny infame. Dominant des de l'inici, Espanya es va avançar al minut 18 gràcies a un xut de Xavi Hernández que va desviar un defensor lituà. L'equip espanyol no va forçar la màquina i, tot i que no va estar especialment punyent en atac, tampoc va patir en defensa, ja que els lituans només ho van provar des de lluny. Fernando Llorente va tenir l'última bona oportunitat de la primera meitat.

Lituània, però, va despertar els espanyols de cop empatant el partit al minut 56. Doble errada de Piqué i Arbeloa, el refús de Raül Albiol queda curt i el valencianista Stankevicius empalma un xut magnífic per superar Casillas. El gol, amb tot, no va fer altra cosa que tornar a posar en alerta els espanyols. Xabi Alonso i Fernando Llorente van ser els primers a inquietar Karcemarskas, però va ser Kijanskas, en pròpia porteria i desviant una centrada de Juan Mata, qui va fer l'1 a 2. El menut extrem valencianista va poder fer un gol 100% propi al minut 83, gràcies a una gran combinació de Xavi i Silva.

L'equip de Vicente del Bosque, amb aquesta victòria, es manté com l'única selecció que compta els seus partits al preeuropeu per victòries, juntament amb Alemanya i Holanda.