Handbol

Espanya il·lusiona en el seu debut a l'Europeu amb una contundent victòria sobre la República Txeca (37-25)

Liderada per un Iker Romero en estat de gràcia (14 gols, amb 8 de 8 des dels 7 metres), la selecció espanyola d'handbol va debutar a l'Europeu amb un triomf contundent per 37-25 sobre la República Txeca. Els de Valero Rivera van sentenciar el partit amb un parcial favorable de 8-0 just abans del descans. Bona participació dels extrems del Barça, Víctor Tomàs i Juanín García, amb cinc gols cadascun. Només el canoner Jicha, amb 8 dianes, va inquietar la porteria estatal defensada per Hombrados, que va substituir el lesionat Sterbik. El porter del Ciudad Real, que té un trencament fibril·lar, es perdrà la resta de l'Europeu i serà substituït per José Manuel Sierra.

Poc es pensava Valero Rivera durant gran part del primer temps que el seu equip acabaria guanyant per 12 gols de diferència. El partit va començar igualadíssim. La defensa txeca anul·lava el poder combinatiu de la primera línia espanyola, i només Iker Romero, 7 gols en el primer temps, aconseguia batre un fantàstic Stochl. El poderós lateral del Kiel, Filip Jicha, la figura indiscutible dels txecs, superava el marcatge individual del català Víctor Tomàs i mantenia el seu equip enganxat al partit.

Però, a partir del minut 23 de la primera part, tres exclusions consecutives van descosir la defensa txeca i Espanya ho va aprofitar per obrir un forat irreparable en el marcador. Un parcial de 8-0 va proporcionar els set gols d'avantatge amb què marxaven als vestidors els homes de Valero Rivera.

En la segona part, el blaugrana Iker Romero va continuar el seu festival de joc liderant l'atac espanyol. Va marcar set gols més i va assistir en nombroses ocasions els seus companys perquè completessin la clara victòria d'Espanya. Cal destacar també la bona actuació del porter madrileny Hombrados, que va substituir en el minut 3 de partit el lesionat Sterbik.

Empat entre Hongria i França

Espanya juga dimecres contra Hongria, que va sorprendre la totpoderosa França i va aconseguir esgarrapar un empat a 29 gols. Tot i que els hongaresos van desaprofitar un avantatge de quatre gols (29-25) a només quatre minuts del final.