Ciclisme

Es presenta la 95a edició de la Volta a Catalunya amb novetats i un cartell de luxe

La Volta a Catalunya, que es correrà entre el 23 i el 29 de març, ha confirmat la llista de preinscrits, en què destaca Alberto Contador, Chris Froome i "Purito" Rodríguez

Actualitzat

Aquest dilluns s'ha presentat la 95a edició de la Volta a Catalunya amb un cartell de luxe, en què destaquen Alberto Contador, Chris Froome i Joaquim "Purito" Rodríguez. La llista de corredors importants es completarà amb Alejandro Valverde i el colombià Rigoberto Urán, entre altres, en una edició en la qual els organitzadors esperen mantenir el nivell dels últims anys.

La prova, que es disputarà des del 23 i el 29 de març, donarà el tret de sortida a Calella i finalitzarà en el tradicional circuit per la muntanya de Montjuïc. En total, el recorregut inclou l'ascens a 24 passos de muntanya puntuables, un de categoria especial, vuit de primera, dos de segona i tretze de tercera.

La cursa per etapes més antiga del món després del Giro i el Tour tindrà, a l'estació d'esquí de la Molina, la principal arribada en pujada que, en no haver-hi contra rellotge, pot decidir el vencedor.

Entre les novetats, destaca la creació d'un mallot per als corredors de categoria sub-23, amb el qual, des de l'organització, es pretén donar a conèixer els joves talents que conformen el pilot.

El traçat de la Volta a Catalunya d'enguany és el següent:

   - 23 de març. 1a etapa, Calella-Calella: 185,2 km

   - 24 de març. 2a etapa, Mataró-Olot: 191,8 km

   - 25 de març. 3a etapa, Girona-Girona: 156,6 km

   - 26 de març. 4a etapa, Tona-la Molina: 188,4 km

   - 27 de març. 5a etapa, Alp-Valls: 195,4 km

   - 28 de març. 6a etapa, Cervera-Port Aventura: 194,1 km

   - 29 de març. 7a etapa, Barcelona-Barcelona: 126,6 km

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut