NBA

Els Lakers igualen l'eliminatòria que disputen contra els Rockets

Els Lakers han recobrat la confiança en si mateixos i han respost amb caràcter als Rockets de Houston (111-98), en un partit que ha exhibit una primera part de bàsquet vibrant i ha desembocat en una dura lluita durant la segona meitat, amb accions al límit de la legalitat. Kobe Bryant ha resultat letal. Els seus 40 punts ho diuen tot, igual que els 22 punts, 14 rebots i la gran defensa de Pau Gasol, claus per a uns Lakers que han neutralitzat en atac el pivot Yao Ming (12 punts i 10 rebots), però que han tornat a patir un gran Ron Artest (25 punts), que ha perdut el cap en la recta final.

Els Rockets han aguantat amb prou feines l'impressionant desplegament ofensiu amb què han començat el partit els Lakers, picats en el seu orgull després de la dolorosa derrota encaixada a la seva pròpia pista (92-100). A l'Staples hi havia ganes de revenja. L'equip de Phil Jackson ha anotat tretze dels seus primers quinze tirs, amb Bryant exercint de mag, Gasol enfonsant totes les pilotes que s'acostaven al cercle i Lamar Odom dirigint i assistint, com si es tractés d'una versió detallada de Magic Johnson.

Així s'ha arribat al 31-16 en tot just nou minuts. Davant, Luis Scola i Artest personificaven la resistència texana al terme del primer quart (39-25), amb 15 punts de Bryant i 13 de Gasol, perfecte en el tir, per a un bàsquet que va resultar pur espectacle.

No obstant això, els Rockets han reaccionat. Primer han baixat els fums als locals amb un parcial de 4-12, que ha coincidit amb Bryant i Gasol a la banqueta, i la reacció de Houston no s'ha aturat tot i la tercera falta del seu pilar, Yao Ming, en el minut 18. Els reserves de Houston, especialment Carl Landry -16 punts en el segon quart- i Von Wafer, han aconseguit forçar el seu primer avantatge del partit (48-49) després d'un parcial de 9-24, i han posat la por al cos al públic de Los Angeles, molt més involucrat que en altres ocasions. Un triple de Bryant ha deixat el marcador en taules al descans (57-57), després d'uns minuts que han evidenciat la profunda desigualtat de qualitat entre els titulars i els reserves dels Lakers, i l'equilibrat joc dels Rockets, tot i els dos punts de Ming.

Els Lakers havien de reinventar-se. Mancant Andrew Bynum (zero punts, totalment absent), Bryant i Gasol han assumit els galons i han construït, pas a pas, un avantatge que ha tornat a la barrera dels deu punts (75-65, minut 30). El seu equip havia recuperat la fam per guanyar, però Houston no s'ha donat per vençut en cap moment. Artest, intens i exhibint un nivell espectacular, ha redreçat els seus (79-74) i, després d'un festival de tècniques xiulades a ambdós equips i una doble falta flagrant de Fisher -expulsat directament, serà baixa en el tercer partit- sobre Scola, s'ha arribat a l'últim període amb una avantatge còmode, però no definitiu, per als locals (86-77).

El joc dur havia arribat per quedar-se, però les bones notícies per als Lakers han arribat amb l'aportació de Luke Walton, Jordan Farmar i Sasha Vujacic, tan requerits com absents en els últims partits. El trio ha mantingut la renda fins que han tornat a pista Gasol i Bryant. Els Rockets ja no han reaccionat i l'eliminatòria (1-1), que es presenta com una intensa batalla per a ambdós equips, es desplaça ara a Houston.