Ciclisme

Els ciclistes Jorg Jaksche i Ivan Basso admeten que es van dopar amb l'ajuda d'Eufemiano Fuentes

Noves declaracions contundents en el judici per l'"operació Port", el presumpte cas de dopatge que afecta, principalment, el món del ciclisme. L'alemany Jorg Jaksche ha reconegut que Manolo Saiz, quan era director esportiu de l'ONCE, el va posar en contacte amb el metge Eufemiano Fuentes. També l'italià Ivan Basso ha declarat i ha reconegut haver-se dopat seguint les directrius de Fuentes.

Actualitzat
Noves declaracions contundents en el judici per l'"operació Port", el presumpte cas de dopatge que afecta, principalment, el món del ciclisme. L'alemany Jorg Jaksche ha reconegut que Manolo Saiz, quan era director esportiu de l'ONCE, el va posar en contacte amb el metge Eufemiano Fuentes.
 
L'exciclista també ha explicat que va començar a prendre substàncies prohibides el primer any com a professional i va fer-ho durant 8 temporades. Era l'any 97 i el seu director a l'equip Polti li va subministrar EPO.

En el torn de defenses, Jaksche ha dit, entre altres coses, que el metge li va arribar a prescriure una hormona femenina i que li va donar una recepta feta "a nom d'una dona, coneguda seva". L'exciclista també explica que els mateixos que els van empènyer a dopar-se, ara els assenyalen amb el dit.

El ciclista ha afegit que molts companys seus del Liberty Seguros anaven a visitar-se amb Eufemiano Fuentes. Jaksche ha reconegut transfusions de sang i haver treballat amb EPO i hormones. També l'italià Ivan Basso ha declarat i ha reconegut haver-se dopat seguint les directrius de Fuentes. La jutge del cas ha decidit que un dels possibles clients de Fuentes, Alberto Contador, haurà de testificar de forma presencial i no per video-conferència com pretenia.

Enmig de tot el procés, el principal acusat de l'operació, Eufemiano Fuentes, ha decidit canviar d'advocat per discrepàncies amb la línia de la defensa. El nou advocat serà Tomàs Valdivielso, que s'ha donat per instruït de tota la causa i continuarà la defensa on ho ha deixat el seu antecessor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut