El Vila-real i el Mallorca empaten en un Madrigal convertit en piscina per un fort xàfec (1-1)

La gran quantitat d'aigua que va caure durant més de mitja hora a El Madrigal va ser la protagonista del partit entre el Vila-real i el Mallorca, que va acabar igualat (1-1) pels gols de Rossi i Valero. De la resta de la jornada, cal destacar tres victòries locals: la del Deportivo sobre el Màlaga (1-0), amb un golàs de Filipe Luis; la del Tenerife contra un Osasuna que va acabar el partit amb nou jugadors (2-1), i la de l'Sporting amb un Almeria que va donar una imatge molt pobra a El Molinón (1-0).

Vila-real, 1 - Mallorca, 1

El fort xàfec que va caure a El Madrigal va marcar la primera part del partit, dominada de cap a peus pel Vila-real, que va poder marcar en el minut 9 amb un xut de falta de Rossi que es va estavellar al pal. Al Mallorca li va costar reaccionar i els grocs van continuar creant ocasions, però ni Ibagaza, ni Llorente ni Capdevila van perforar la porteria visitant. A la represa, amb el camp convertit en una piscina, el Vila-real va fer l'1-0 en el minut 56 en aprofitar Rossi un refús d'Aouate. Però el Mallorca va tenir la sort de cara i va empatar en el 75 per mitjà de Borja Valero i gràcies al fet que Diego López es va empassar la pilota. Capdevila, de falta, va poder deixar la victòria a casa en el minut 88, però li va faltar precisió en el llançament.

Deportivo, 1 - Màlaga, 0

Ensopit primer acte a Riazor, tret d'un perillós cop de cap de Pablo Álvarez, al qual va respondre Munúa de forma excel·lent. El públic es va avorrir força i va acabar pagant-ho amb l'àrbitre Turienzo Álvarez, que va marxar al descans escridassat per haver amonestat Ricki, que li protestava una falta de Wellington. La segona part va ser igualment pobra, però per als aficionats del Deportivo l'espera va pagar la pena, perquè en el minut 82 Filipe Luis va engaltar una canonada impressionant que ha significat la primera victòria de la temporada per als blanc-i-blaus. El Màlaga va poder empatar per mitjà d'Obinna, però es va posar nerviós quan ho tenia tot a favor.

Tenerife, 2 - Osasuna, 1

L'Heliodoro Rodríguez López es va vestir de gala per acollir el retorn del Tenerife a Primera Divisió. Aquest ambient va envalentonar els locals de bon començament, però l'Osasuna va resistir bé i, a poc a poc, va anar plantant-li cara. Alfaro, de vaselina, i Pandiani, de cap, van estar a punt d'avançar els seus equips. Només començar la represa, els de Camacho es van quedar amb deu per l'expulsió de Monreal i van encaixar un gran gol de Nino en una acció assajada. Pandiani va restablir la igualada de cap en el minut 52, però un obús de Ricardo va tornar a posar el Tenerife al davant en el 63. Tot seguit, Nekounam també va veure la vermella per una agressió i l'Osasuna es va quedar amb nou homes, fet que li va impossibilitar qualsevol intent de remuntada.

Sporting, 1 - Almeria, 0

Només sis minuts va trigar l'Sporting a obrir la llauna de l'Almeria. Va ser gràcies a un xut ràpid de Diego Castro i a la sort que va rebotar en el defensa Chico i va despistar el porter. L'1-0 va donar ales als asturians, que van poder marcar més gols abans del descans. L'Almeria només va crear una oportunitat clara en tot el partit, per mitjà d'Uche, però en cap moment va donar símptomes que tenia possibilitats reals d'empatar. De fet, va ser l'Sporting el que va poder aconseguir un resultat més còmode, però els de Preciado no van sobrats de punteria i es van haver de conformar amb el triomf per la mínima, que tampoc està gens malament.