El capità del Sevilla, el català Fernando Navarro, aixeca el trofeu de campió de la Lliga Europa (REUTERS)
Futbol

El Sevilla compleix els pronòstics contra el sorprenent Dnipró i es proclama campió de la Lliga Europa (2-3)

L'equip d'Unai Emery ha fet bona la seva condició de favorit i ha acabat superant un rival més complicat del que s'esperava per 2 a 3. Krychowiak i un doblet de Bacca han donat el triomf als andalusos, que revaliden el títol de la Lliga Europa

David CarballoActualitzat

El Sevilla s'ha proclamat campió de la Lliga Europa, en derrotar el Dnipró ucraïnès per 2 a 3 en la final jugada a Varsòvia. És el quart títol de l'equip andalús en aquesta competició, el segon de manera consecutiva i això li permetrà disputar la Lliga de Campions la temporada que ve sense haver de jugar la fase prèvia.

L'equip d'Unai Emery, que partia amb l'etiqueta de clar favorit, ha sortit amb un onze titular molt ofensiu, però s'ha vist sorprès pel Dnipró, que s'ha avançat amb un gol matiner de Kalinic en el minut 6. El Sevilla no s'ha ensorrat per aquest cop inicial i ha reaccionat a base de bon futbol que s'ha traduït en nombroses ocasions per fer l'empat, que finalment ha arribat en el minut 28 per mitjà de Krychowiak, talismà al seu país. Només tres minuts després, el Sevilla ha estat capaç de culminar la remuntada amb un gol de Bacca, que ha aprofitat una genial assistència de Reyes.

El Dnipró, un equip desconegut que s'ha convertit en la gran revelació d'aquesta competició, s'ha refet i poc abans del descans Rotan ha transformat una falta per tornar a empatar la final.

Bacca desfà l'empat

En la represa, els ucraïnesos han fet un pas endavant i han plantat cara a un Sevilla que no ho ha tingut gens fàcil per revalidar el títol. De nou Bacca, en el minut 72, ha tornat a aparèixer per fer el definitiu 2 a 3. Poc abans del xiulet final, el jugador brasiler del Dnipró Matheus ha donat l'ensurt en caure desmaiat sobre la gespa després de perdre el coneixement. Matheus, que ha pogut recuperar afortunadament la consciència, ha estat retirat del terreny de joc en llitera enmig d'una gran ovació.

Amb aquesta victòria, el Sevilla fa història i es converteix en el primer equip que suma quatre títols entre la Copa de la UEFA i l'actual format de la Lliga Europa, un pòquer europeu aconseguit en una dècada prodigiosa. Gerard Deulofeu, descartat per decisió tècnica, ha celebrat el títol amb els seus companys sobre la gespa de l'Estadi Nacional de Varsòvia en una temporada on no ha acabat d'entrar en els plans d'Unai Emery. Un altre jugador format a La Masia, Fernando Navarro, ha estat l'encarregat d'aixecar el trofeu de campió per la seva condició de capità.

 

Anar al contingut