El Reial Madrid deixa escapar l'ocasió de sentenciar al Bernabéu l'eliminatòria de vuitens de la Champions contra el Nàpols (3-1)

Els jugadors de Zinedine Zidane han capgirat el marcador després de rebre un gol matiner, però s'han deixat anar abans de enllestir del tot la feina

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid ha remuntat el gol inicial del Nàpols per afrontar el partit de tornada dels vuitens de la Lliga de Campions a Itàlia amb dos gols de renda (3-1), en un partit on el seu tècnic ha sorprès amb l'onze inicial alineant James Rodríguez a la davantera. El colombià, que ha estat un mes lesionat, ha deixat a la banqueta Lucas Vázquez. Els blancs, amb el marcador al seu favor, han baixat les seves revolucions en el tram final de la segona meitat.

Els blancs han sortit molt forts. Karim Benzema només ha trigat 10 segons a posar a prova Pepe Reina. El Madrid dominava clarament però els primers a marcar han estat els italians, en el minut 8. Marek Hamsik ha recuperat la pilota al mig del camp i ha fet la passada a l'espai a Insigne. El davanter, veient mal situat Keylor Navas, ha xutat des de molt lluny per obrir el marcador.

El Nàpols ha començat a tenir pilota, a tocar amb calma i a arribar a l'àrea local. Benzema, però, rematant de cap una centrada de Carvajal, ha fet l'empat a 1 en el minut 18. Cristiano Ronaldo ha xutat alt en el minut 27 després d'una bona passada de Luka Modric. En el minut 40, Benzema no ha sabut culminar una bona passada de Cristiano, i, davant la sortida de Reina, el seu xut ha anat al pal.

El Madrid deixa la feina a mitges

Només començar la segona part, en el minut 49, ha arribat el segon gol del Madrid, quan Toni Kroos ha engaltat rasa una passada enrere de Cristiano des de la línia de fons. Els de Zidane han passat a pressionar molt amunt i han impedit la sortida de pilota dels italians. El seu esforç s'ha vist recompensat en el minut 54, quan Casemiro ha connectat una gran volea des de fora de l'àrea aprofitant un rebuig.

L'equip madridista no s'ha conformat i ha buscat el quart. Cristiano i Casemiro no han encertat els seus xuts. Com tampoc ha trobat porteria la rematada del belga Dries Mertens pel Nàpols, tot sol a l'àrea de penal, en la més clara ocasió visitant de la segona meitat. Just abans que Pepe substituís Sergio Ramos, amb molèsties, en el minut 71, Navas ha hagut de sortir als peus del davanter belga. James ha tingut el quart del Madrid, però no ha pogut superar Reina en l'un contra un.

Després d'aquesta acció, els de Zidane han entrat en un dels seus característics períodes d'apatia i s'han deixat dominar pel Nàpols. L'exmadridista Callejón ha marcat, però el seu gol ha estat ben anul·lat per un clar fora de joc. Gairebé sense voler, en un contraatac, Marcelo ha gaudit d'una ocasió immillorable per sentenciar l'eliminatòria, però el brasiler, indecís entre xutar o centrar, no ha sabut definir.