Futbol

El Reial Madrid arriba a un acord amb l'Inter per fitxar Mourinho a canvi de 8 milions d'euros

El Reial Madrid i l'Inter de Milà han arribat a un acord i José Mourinho serà finalment el nou entrenador del club blanc la temporada vinent, segons avança la premsa italiana. Florentino Pérez i Massimo Moratti han pactat aquesta tarda el traspàs del tècnic portuguès a canvi de 8 milions d'euros, 16 segons els mitjans transalpins. El president italià, que en un principi exigia la clàusula de rescissió de 16 milions per fer possible el fitxatge de Mourinho pel Madrid, ha estat condescendent amb el gest -i la butxaca- de Florentino i ha acabat concedint la llibertat del portuguès. Segons està previst, Mourinho serà presentat dilluns al Bernabéu.

Actualitzat
Mourinho, geni i figura

El seu avi va ser president del Vitória de Setúbal. El pare, Félix, va ser porter d'Os Belenenses i la selecció portuguesa. Ambiciós de mena, el jove José volia arribar també a la fama futbolística. Era un central limitat, i ben aviat es va adonar que no ho aconseguiria. Llavors es va prometre a si mateix convertir-se en el millor entrenador del planeta.

Amb 14 anys, ja feia els informes dels rivals per al seu pare, llavors tècnic d'Os Belenenses. Els seus coneixements van créixer a l'ombra de Sir Bobby Robson. De la mà del "míster" britànic va arribar al Barça, on va coincidir amb Pep Guardiola i on va continuar com a ajudant i traductor de Louis van Gaal. Era l'època en què un altre geniüt com Luis Fernández encara podia fer-lo callar, però de la qual guarda un bon record.

Però els papers secundaris no estaven fets per a ell. A Portugal, va trobar la glòria amb el Porto: dues Lligues, una UEFA i una Lliga de Campions. L'ascensió era imparable. Abramovich el va fitxar per liderar el seu Chelsea multimilionari, i va encertar: Mourinho va aconseguir que els "blues" trenquessin mig segle de sequera en el campionat de Lliga, i va iniciar una gran rivalitat amb el Barça.

Quan el van destituir pels fracassos repetits en la Lliga de Campions, l'afició es va manifestar a favor seu. Ell, per la seva banda, va escollir un altre repte a l'alçada de la seva ambició: guanyar la Copa d'Europa amb l'Inter. El joc ha estat lleig, però els resultats l'avalen. Dissabte passat coronava amb el triplet la seva millor temporada. Uns minuts després, abandonava el vaixell.

Als 47 anys, Mourinho crema etapes amb una rapidesa inusual. Ho fa fidel al seu estil, el de l'"Special One": provocador, pagat de si mateix, però amb una capacitat enorme per liderar vestidors plens d'estrelles. Ara necessita encara més: ressuscitar el projecte galàctic de Florentino Pérez i enfonsar el Barça campió de Guardiola. Si ho aconsegueix, potser sí que l'acabaran de beatificar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut