El Regal Barça apallissa el Madrid al Palau (95-75) i li arrabassa el liderat de la Lliga ACB

En el partit que tancava la 13a jornada de la Lliga ACB, el Regal Barça ha derrotat amb claredat el Reial Madrid (95-75) i li ha arrabassat el liderat als blancs. L'equip blaugrana ha sortit a totes, amb una agressiva defensa i ràpids contraatacs, mentre els homes de Messina es veien impotents per aturar l'allau de joc blaugrana. Al descans, 49 a 34. A la represa s'ha mantingut el mateix guió i la gent que ha omplert el Palau ha vibrat amb el recital culer. Lakovic, amb 17 punts, i Navarro, amb 14, han estat els màxims anotadors del clàssic.

El conjunt blaugrana s'ha menjat el Madrid des de l'inici i ja en el primer quart ha obert un forat al marcador de 17 punts. Les claus han estat una defensa intensíssima i un atac altament efectiu, liderat per Lakovic i Navarro, que han acabat com a màxims anotadors del partit amb 17 i 14 punts, respectivament. Lorbek, amb 13 punts, també ha fet molt de mal sota el cèrcol.

Debut d'Anderson

En atac, els blancs han decebut i només Fischer, que ha acabat amb 11 punts i 10 rebots, plantava cara als blaugrana. Els de Xavi Pascual fins i tot s'han divertit, sobretot Fran Vázquez, amb les seves esmaixades. En el segon quart ha debutat l'últim fitxatge culer, Alan Anderson, que amb 0 punts i 5 faltes ha demostrat que li falta molt d'acoblament amb els companys. El 49-34 del descans era fins i tot escàs veient els mèrits dels uns i dels altres.

Festa al Palau

A la represa, més del mateix. Parcial de 8 a 1 del Barça, que s'ha col·locat 22 amunt i ha sentenciat el matx molt ràpid. La màxima diferència, però, ha arribat als 26 punts davant del deliri d'un Palau ple de gom a gom. Un actor secundari com Grimau ha fet embogir els aficionats barcelonistes amb cistelles de qualitat. 13 punts per a ell. Continua la maledicció per al Madrid al Palau. El Regal Barça, nou líder de l'ACB, acabarà el 2010 com a líder. El millor regal d'aquest Nadal.