Natació

El nedador australià Ian Thorpe anuncia la seva retirada de la competició als 24 anys

El nedador Ian Thorpe ha anunciat aquesta matinada la seva retirada de la competició. L'australià feia un any que no competia per culpa d'una misteriosa malaltia que, segons sembla, ha estat la gota que ha fet vessar el got. Als 24 anys, el currículum que deixa Thorpe és impressionant, amb nou medalles olímpiques, cinc de les quals d'or, i tretze en els mundials. A més, Thorpe encara manté els rècords mundials en els 200 i els 400 metres lliures, si bé no n'ha aconseguit cap més des del 2002.

Actualitzat
La natació ha perdut avui un gran heroi. Ian Thorpe ha fet públic des de Sydney el que tothom es temia, una decisió difícil i dura. Tant, que ni tan sols oblida el precís moment en què la va prendre. "Diumenge, a les 2.53 de la tarda, vaig decidir que no nedaria en els Mundials. I també vaig prendre una altra decisió complicada: no continuar amb la meva carrera professional. Va ser molt dur. Però estic content perquè era una idea a la qual he donat voltes durant molt de temps", ha explicat en la roda de premsa. 

Thorpe, de 24 anys, feia un any que no competia per culpa d'una misteriosa malaltia que, segons sembla, ha estat la gota que ha fet vessar el got. Diu que no descarta tornar a nedar, però ho veu poc factible. Enrere queden deu títols de campió del món, moltes plusmarques mundials i cinc ors olímpics. Fites que algun dia podrien ser rècords amargs. Però el nedador australià es pren el futur amb ironia: "Tinc moltes oportunitats per decidir la direcció que ha de seguir la meva vida. No he agafat mai cap diari per buscar feina, però si algú en té alguna per a un exnedador olímpic que la publiqui, perquè si no potser no trobaré res."

Aprofitant el seu cos i la seva fama, Thorpe ja havia fet alguns passos en el món de la moda i de la publicitat. Per tant, sembla que no caldrà que contesti a cap anunci de diari.

Anar al contingut