Atletisme

El kenià Kipchoge s'imposa i bat el rècord a la Sant Silvestre vallecana

Una de les curses de Sant Silvestre de més prestigi del món és la de Vallecas, a Madrid, que té una participació de luxe. Els guanyadors van ser el kenià Elkiud Kipchoge en categoria masculina i la letona Ielena Prokopcuka en la femenina. Però la Sant Silvestre per excel·lència és la que se celebra a São Paulo, al Brasil, on 12.400 atletes van prendre part en aquesta cursa, que ahir arribava a la seva edició número 81. Dos atletes locals van guanyar una prova que es disputa des del 1925: Franck Caldeira en homes i Lucelia Peres en dones.

Als més de 10.000 atletes populars que es van reunir a la Sant Silvestre de Vallecas s'hi han d'afegir els esportistes d'elit. Tots ells van rebre el suport de milers d'aficionats que van seguir una prova amb sortida al Santiago Bernabéu i arribada al camp del Rayo Vallecano, per animar i per complir la tradició de ruixar amb neu -en aquest cas amb espuma d'afaitar- els atletes. El guanyador va ser el kenià Eliud Kipchoge, que va batre el rècord de la prova amb un temps de 26 minuts i 54 segons.