Ante Tomic intenta superar Ilimane Diop (EFE)

El FC Barcelona Lassa supera totalment el Laboral Kutxa en el primer partit de les semifinals de l'ACB (84-57)

Els de Xavi Pascual han dominat des de l'inici els bascos, per obrir la sèrie de semifinals amb un resultat clar i contundent

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha passat per sobre del Laboral Kutxa (84-57) en el primer duel de la sèrie de semifinals de la Lliga Endesa entre tos dos equips. El domini total del rebot (49 a 28) per part de l'equip català, la seva bona defensa sobre els jugadors claus de l'equip basc i el bon paper en atac del base Tomas Satoransky (12 punts, 6 rebots) i del pivot Ante Tomic (14 punts, 5 rebots, 4 assistències) expliquen el resultat.

Els blaugrana han dominat clarament el primer quart (16-9) aprofitant la superioritat física del Satoransky sobre Darius Adams. En atac el txec anotava i creava desequilibris. El seu rival, en canvi, no estava encertat amb els seus triples. De fet, el nord-americà no ha anotat fins el tercer quart, i de tirs lliures, els seus dos únics punts. Xavi Pascual havia preparat un teranyina per evitar les assistències del pivot grec Ioannis Bourousis (11 punts, 3 rebots) dins la zona que ha estat molt efectiva en aquest primer parcial.

En el segon quart Stratos Perperoglou ha començat assumint el pes ofensiu en els locals. Un triple d'Aleksander Vezenkov ha donat els de casa un avantatge de 16 punts, 33 a 17. Poc després era Carlos Arroyo, en una acció de fantasia, qui anotava el 35 a 20. Els homes de Perasovic han revifat una mica, però la tornada a la pista de Satoransky i un Ante Tomic que feia molt de mal a la pintura han tallat la seva reacció. Al descans el resultat era de 43 a 28.

El Barça ha sentenciat en el tercer quart. Primer, amb un parcial de 8 a 1 en un mà a mà anotador entre Joan Carles Navarro i Satoransky. Després, davant d'un rival totalment superat, Tomic s'ha afegit a la festa. Primer, amb l'únic triple que ha anotat a la lliga ACB. I després, superant clarament a la zona Ilimane Diop per augmentar la renda del seu equip fins els 26 punts. Al final del període, la diferència era insalvable, 67 a 43.

La distància entre els dos conjunts ha arribat als 28 punts després de dos triples de Pau Ribas, que ha reaparegut recuperat de la seva fascitis plantar. Amb el partit sentenciat, el visitant Adam Hanga (15 punts, 8 rebots) ha arrodonit les seves estadístiques personals. Diumenge al matí (12:30), el Palau Blaugrana acollirà el segon matx d'aquesta eliminatòria al millor de cinc.