El FC Barcelona goleja la Reial Societat d'Eusebio sense gaire esforç (4-0)

L'exblaugrana (com a jugador i com a entrenador del Barça B) Eusebio ha fet un plantejament atrevit amb la Reial Societat, amb els jugadors avançats per no deixar jugar els blaugrana. Els de casa han aprofitat aquesta disposició per guanyar sense passar dificultats.

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha superat sense problemes una Reial Societat que s'ha deixat veure molt poc en atac (4-0). L'equip que entrena Eusebio Sacristán només ha tingut una arribada clara. L'equip de Luis Enrique ha saltat a la gespa amb Bravo a la porteria, Alves, Piqué, Mascherano i Mathieu com a defensors, un mig del camp amb Rakitic, Busquets i Iniesta, i el trident màgic (Messi, Suárez i Neymar) a la davantera. En el minut 60 Adriano ha substituit Alves, en el 65 Alba a Mathieu, i en el 68 Bartra a Mascherano.

Els bascos han començat el matx pressionant la sortida de pilota dels blaugrana en la meitat del camp de l'equip local. El Barça ha trencat aquesta disposició amb passades llargues a l'esquena dels defensors visitants. El porter Gerónimo Rulli ha evitat el gol als peus de Luis Suárez en el minut 3 i de Neymar en el 10. La sensació era que al Barça li feia falta molt poc per crear perill.

En el minut 12, Andrés Iniesta ha rematat de cap al pal una centrada de Suárez. La primera intervenció de Claudio Bravo amb una mica de risc ha estat en el minut 18, davant una centrada de Canales. El xilè ha acabat el matx pràcticament inèdit, a excepció de la seva aturada a un xut de Bruma en els últims minuts. Neymar ha obert el marcador en el minut 21, en una jugada que ha obert Messi amb una passada de qualitat a l'espai per la centrada de Dani Alves.

El Barça de joc vertical ha donat pas durant uns minuts al Barça de toc, el que monopolitza la possessió de la pilota i pressiona quan no la té. La Reial ha tornat a avançar les seves línies defensives per trobar-se amb una altra passada llarga d'Andrés Iniesta habilitant la cavalcada d'Alves en el minut 40. La seva centrada des de la línia de fons ha propiciat una rematada de volea espectacular de Luis Suárez en el 2 a 0. L'uruguaià porta 6 partits seguits marcant.

El gol de Messi es fa esperar

El segon gol de la tarda de Neymar, en el minut 53, ha trencat el silenci que ha dominat el Camp Nou al llarg de la segona meitat. La jugada ha començat amb una nova passada l'espai d'Iniesta per Mathieu, que li ha donat l'assistència al brasiler per fer el seu gol número 14 en aquesta edició de la Lliga.

L'equip local, amb els tres punts assegurats, ha buscat un nou objectiu: un gol de Messi. L'argentí ha xutat dues vegades en un minut, després de rebre la pilota de Neymar en les dues ocasions, però no ha encertat a fer el quart gol blaugrana. Poc després, en una falta xutada pel davanter, la pilota ha tocat el pal per la part de fora.

En el minut 86 l'astre ha xutat al travesser, segons abans de l'única oportunitat clara de la Reial Societat a peus de Bruma. Els blaugrana encara han deixat escapar alguna bona opció de marcar buscant un gol de Messi que no ha arribat gairebé fins el temps de descompte (minut 90), en una bona combinació entre Neymar i Luis Suárez. El Barça ha aconseguit un total de 14 gols en els seus últims 3 partits.