El FC Barcelona es reivindica guanyant l'Anadolu amb un bon debut de Vitor Faverani

El debut de Vitor Faverani amb el Barça Lassa no podia ser millor. L'equip ha aconseguit una victòria important a l'Eurolliga, i el pivot ha estat clau en aquest resultat

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha aconseguit un triomf important a l'Eurolliga davant d'un dels rivals directes per als últims llocs de la classificació que permeten jugar els quarts de la competició europea, l'Anadolu Efes (88-78). I a més, recuperant els 4 punts de desavantatge que van cedir en la seva derrota a Turquia a la primera volta de la lliga regular. Uns bons minuts de Joan Carles Navarro i del debutant Vitor Faverani (18 punts, 8 rebots) en el tercer quart han estat vitals per obrir forat en el marcador. El paper de Koponen i Claver a l'últim quart ha estat imprescindible per assegurar el triomf.

El Barça ha hagut de fer servir la seva segona equipació a casa, la groga, perquè l'equip visitant només ha viatjat a Barcelona amb la primera, que és blava. Tal com ha començat el matx, no semblava un bon auguri. Els turcs han marxat de 5 punts aprofitant 3 pilotes perdudes per Joan Carles Navarro. El debutant Vitor Faverani ha capgirat la situació després d'uns primers 5 minuts de nervis blaugrana i desencert global assegurant el rebot en defensa i anotant 7 punts en un període que ha acabat 16-15.

L'efecte Faverani s'ha diluït en el segon quart, i, tot i que l'Anadolu no estava gaire millor que els catalans ha marxat de 7, 16-23, amb un triple de l'exblaugrana Deshaun Thomas. Petteri Koponen (20 punts, 6 de 8 en triples), amb 2 dos triples, i Alex Renfroe amb el tercer de la sèrie, han donat resposta, però els problemes dels de Georgios Bartzokas per controlar el seu rebot defensiu han impedit l'equip treure el màxim profit d'aquests punts. L'Anadolu ha començat a errar els seus llançaments i amb un nou triple, ara de Brad Olesson, el Barça ha empatat a 30. Al descans, el resultat era de 33 a 34, amb 11 pilotes perdudes dels barcelonistes i 7 rebots en atac dels seus rivals.

El tercer quart no ha pogut començar pitjor per al Barça. Ante Tomic, després de cometre dues faltes gairebé seguides, ha anat a la banqueta amb 3 personals. I després de 6 punts seguits de l'exverd-i-negre Brandon Paul (25 punts), s'ha trobat 7 punts a sota, 33-40. L'equip de casa ha ressuscitat novament amb els triples de Víctor Claver (14 punts, 5 rebots) i Justin Doellman per tancar el quart 10 amunt, 63-53, amb 5 punts seguits de Navarro i 7 més Faverani. Paul, autor de 12 dels primers 14 punts de l'Anadolu en aquest període, ha desaparegut.

Aquest FC Barcelona, però, sembla incapaç de rendir a bon nivell els 40 minuts. Aprofitant una apagada del conjunt català, l'Anadolu liderat pel base Thomas Heurtel (18 punts) ha aconseguit un parcial de 2-13 per posar-se a només 4 punts en el marcador a 5 minuts del final. Els de Bartzokas han alternat bones accions que semblaven predir la sortida de la seva crisi, però les errades els tornaven a condemnar. Paul ha tornat a aparèixer per anotar el 80-78 amb 3 minuts encara per jugar-se mentre Navarro i Faverani eren a la banqueta. Koponen, amb els seus triples, ha donat aire a l'equip fins que Claver, també des de més enllà dels 6,75, ha sentenciat.