Murthy i García Pitarch
García Pitarch i Murthy en la roda de premsa que ha tractat la dimissió de Prandelli (EFE)
Futbol

El conseller del València Anil Murthy carrega contra Cesare Prandelli, i el tècnic es defensa

Anil Murthy i García Pitarch opinen que el tècnic s'ha donat per vençut i que només buscava una excusa per marxar; l'talià no ha trigat a defensar-se

Actualitzat

El conseller del València CF Anil Murthy ha afirmat aquest dissabte que Cesare Prandelli volia sortir de club i ha buscat excuses per poder fer-ho. L'executiu ha fet una roda de premsa, juntament amb el director esportiu, Jesús García Pitarch, per donar les impressions de l'entitat sobre la inesperada dimissió del tècnic. Així mateix, ha informat que Salvador González "Voro" passarà a dirigir el primer equip valencianista.

Murthy ha explicat que tan sols feia quatre hores s'havien reunit amb Prandelli per parlar de fitxatges en el mercat d'hivern i que va quedar molt sorprès en conèixer el mateix divendres que decidia abandonar el club quan encara queda una setmana per a l'inici del període de fitxatges.

"Què fem? L'aturem? El convencem? En principi, en vista de la delicada situació del València, la meva idea va ser fer-ho, però després em vaig fer algunes preguntes i vaig canviar d'opinió", ha indicat Murthy. "Quin tipus de persona espera que el club garanteixi cinc o més fitxatges de jugadors de 26 anys a una setmana de l'inici del mercat? Qui, amb la seva experiència, decideix que no pot fer res més perquè l'equip millori?", s'ha preguntat el conseller.

Murthy ha afegit que una persona "que no té solucions, que ha decidit que aquest no és el seu desafiament, que s'ha donat per vençut, que ha sumat sis punts en tres mesos, el que busca són excuses per anar-se'n". Posteriorment ha insistit en la sorpresa que li va suposar la dimissió i que ara se'ls ha girat feina, perquè no hi havia un pla previ a aquest situació.

Murthy i García Pitarch també han explicat que s'han reunit amb els jugadors per animar-los i que Voro ha "fet el pas endavant" per assumir la direcció de l'equip. "La prioritat ara és la plantilla i Voro, i, a poc a poc, anar fent", ha indicat el dirigent tot referint-se al missatge que li ha transmès Peter Lim, el màxim accionista del València.

Prandelli es defensa

Per la seva banda, el ja exentrenador ha convocat la seva pròpia roda de premsa i ha afirmat que no volia seguir "flotant" en unes condicions que no s'ajustaven a les esperades i per això ha presentat la seva renúncia com a tècnic valencianista.

Sobre els directius del club ha indicat que són gent "molt respectable i de números, mentre que el futbol és un sentiment que va més enllà i necessita passió. Si l'hi treus el deixes nu."

A més, a desvetllat alguns fets sorprenents: "Jo volia obrir Paterna a l'afició i el club em va dir que no era possible, he intentat parlar amb la premsa i he vist que hi havia una llista negra. No teníem perquè tancar-nos, ja que això ens fa mal."

Sobre l'argument dels fitxatges, ha dit que "em van prometre que al gener l'equip es reforçaria. Peter Lim hi estava d'acord i li va dir a Suso [García Pitarch], que endavant i de moment centrem tots els nostres esforços en Simone Zaza." Prandelli ha explicat que es va endur una decepció quan va veure que aquest jugador no arribava abans de les vacances, quan, diu, era el que s'havia pactat. També ha explicat que el dia 29 li van dir que triés entre un punta o un mig centre en comptes dels quatre jugadors dels quals s'havia parlat.

"Per això vaig decidir no seguir flotant com de vegades alguns entrenadors i he renunciat," ha reflexionat. "Me'n vaig amb el cap alt i el sentit d'haver intentat tot el possible. Marxo emocionat i trist perquè, quan s'acaba un somni, apareixen els sentiments. Sabia que el repte era molt difícil i ho hem intentat, ja que venia amb la idea de contribuir a fer el València el més gran possible."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut