Pierre Oriola ha estat un dels homes més destacats en el partit de quarts de final de Copa contra el Baskònia (EFE)
Bàsquet

El Barça Lassa tomba el Baskonia i es guanya el dret a somiar en la Copa (94-90)

El conjunt blaugrana ha superat el primer entrebanc de la Copa amb una treballada victòria sobre els bascos en un darrer quart d'infart

Actualitzat

El Factor Pesic no és flor d'estiu. El serbi va agafar la banqueta blaugrana fa tot just una setmana i ha aconseguit portar un equip desmotivat, desganat i ensorrat cap a les semifinals de la Copa després d'imposar-se a un combatiu Baskonia que encara no es pot creure la cara que aquest divendres li ha vist al Barça Lassa (94-90).

Els homes de Pesic han saltat al parquet del Gran Canària Arena a donar-ho tot per superar l'eliminatòria: Thomas Heurtel ha mostrat la seva vessant més creativa i s'ha convertit en una referència en la construcció; Pierre Oriola, que s'ha afartat a fer esmaixades, ha encomanat el seu esperit irreductible als companys; Victor Claver i Ante Tomic han estabilitzat la irregularitat del seu talent amb un joc solvent i efectiu o bé Pau Ribas que, per fi, s'ha sentit còmode. Alguns noms individuals que s'han sentit i han jugat com un col·lectiu.

Però el Baskònia no és un rival fàcil i, un cop superada la sorpresa inicial, s'han abocat a plantar cara per evitar la desfeta. 52-47, al descans. En els primers compassos de la represa, els de Pedro Martínez han buscat la reacció i en poc temps han aconseguit l'empat a 54. Aquest ha estat el moment clau perquè en situacions similars fins ara, arribava el moment dels dubtes, de les pors, de les imprecisions, però el nou Barça de Pesic en lloc d'arronsar-se ha crescut i en poc temps s'han plantat a onze punts (70-59), màxim avantatge en el marcador fins el moment. El tercer quart s'ha acabat amb un 74-67 a l'electrònic.

El darrer temps ha estat d'autèntic infart perquè el Baskònia ha deixat anar l'alè al clatell dels blaugranes que han vist com s'escurçaven les distàncies i se succeïen els empats en el marcador.

Aquest dissabte, el Barça Lassa s'enfrontarà a l'Herbalife Gran Canària, l'equip amfitrió, a les semifinals (a les 21.00).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut