El Barça fulmina sense pietat el Rayo a Vallecas i iguala el millor inici de la seva història a la Lliga (0-5)

El Barça no ha tingut problemes per golejar un feble Rayo Vallecano i ha igualat el millor inici de la seva història a la Lliga (0-5). Villa ha obert el camí del triomf i en la represa, Messi, per partida doble, Xavi i Cesc han sentenciat un duel sense història a Vallecas. Amb aquesta victòria, la vuitena en nou jornades, el Barça de Tito Vilanova se situa com a líder en solitari de forma provisional amb 25 punts, tres més que l'Atlètic de Madrid i 11 més que el Reial Madrid.

Un partit més, Tito Vilanova ha sorprès tothom amb una alineació plena de canvis, sense Iniesta ni Alexis i amb Villa de titular. I amb una variant tàctica novedosa: ha situat Busquets de central, al costat d'Adriano a l'eix de la defensa, i ha ubicat Song en la seva posició natural, al mig del camp.

Entre els canvis i la pressió avançada dels madrilenys, el Barça ha patit una mica al principi, i Cesc ha arriscat en un entrada sobre Leo, que podia semblar penal tot i que ha estat fora de l'àrea. Al quart d'hora hi ha hagut la primera aproximació blaugrana amb perill, però Casado s'ha creuat molt bé davant de l'intent de rematada de Pedro.

Un primer avís que ha precedit el 0 a 1, fruit d'una bona combinació entre Cesc i Villa. Excel·lents desmarcada i definició de l'asturià, molt participatiu en l'atac blaugrana. Ell mateix ha tingut una altra ocasió uns minuts després, ben resolta per Rubén. Messi ho ha intentat a pilota parada, però el seu xut ha sortit fora per ben poc. La primera meitat ha acabat amb la primera intervenció de Valdés, segur en el xut de Delibasic.

Festival blaugrana a la represa

Tots dos, Messi i Valdés, han estat protagonistes en l'arrencada del segon temps. Als dos minuts de la represa, connexió entre Pedro i Montoya a la banda dreta, assistència del català i gran definició de l'argentí, que ha fet el 12è gol a la Lliga i el 300 de la seva carrera esportiva. Amb el 0 a 2, Javi Fuego, per dues vegades, ha donat la rèplica per al Rayo, però ha topat sempre amb un Valdés esplèndid, que mai ha rebut un gol a l'estadi de Vallecas. Poc després, Rubén també s'ha lluït en un llençament de falta de Messi, una aturada plàstica digna de fotografia.

Per les bandes ha seguit arribant el perill del Barça. Primer, per l'esquerra, amb centrada de Jordi Alba i gran definició de avi per al 0 a 3. Un minut després, centrada de Pedro des de la dreta i gol de Cesc. I per arrodonir el festival blaugrana, Messi ha arrodonit la maneta amb el seu segon gol de la nit, el tretzè al campionat, una victòria que iguala el millor inici del Barça de la seva història a la Lliga amb 8 victòries i un empat en les nou primeres jornades. El Barça de Tito Vilanova se situa com a líder en solitari de forma provisional amb 25 punts, tres més que l'Atlètic de Madrid i 11 més que el Reial Madrid.