Handbol

El Barça Borges guanya el Renovalia Ciudad Real (27-24) i agafa avantatge en la lluita per l'Asobal

El Barça Borges i el Renovalia Ciudad Real es jugaven mig títol de Lliga al Palau Blaugrana. Els de Xavi Pascual van sortir triomfadors de l'enfrontament per 27-24 i tenen més a prop trencar el monopoli manxec a l'Asobal. Liderats per un encertat Juanín (12 gols), els catalans van manar al marcador des de l'inici i van marxar al descans amb un 15-12 a favor seu. Als visitants, els van trencar una ratxa de 67 victòries consecutives i ho van fer pagar car, però les aturades en moments clau de Saric i el caràcter de Víctor Tomàs van desnivellar la balança cap al costat blaugrana.

Daniel Saric, 19 aturades, va entusiasmar un Palau Blaugrana que feia molt de temps que no vivia un partit com aquest. I Juanín García, 12 gols i només un tir fallat, va fer la resta. El Barcelona Borges va aconseguir una gran victòria sobre el Ciudad Real, el rival de sempre, que potser ha començat a entendre que a la Lliga Asobal arriba un canvi de cicle, després que els manxecs s'han emportat el títol en aquests últims quatre anys.

Tres gols seguits de Juanín García en els primers minuts van deixar clar que els blaugrana sortien a totes. I és que la d'aquest dimecres va ser una victòria d'equip amb una gran defensa. El Ciudad Real només va poder anotar 24 gols. Els catalans van anar tota la primera part al davant i en arribar al descans dominaven per tres gols (15-12). En la segona, el Ciudad Real va reaccionar, però, amb empat a 21 i encara 13 minuts al davant, Xavi Pascual va demanar un temps mort providencial. Saric va tornar a parar i Víctor Tomàs, tot i que no portava el braçalet de capità, va exercir de líder i va posar l'equip en direcció a la victòria definitiva.

El Barcelona és líder solitari, trenca una ratxa de 67 victòries seguides del Ciudad Real a la Lliga, però, com sempre, sembla que haurà d'anar a guanyar la Lliga al Quijote Arena.