Dues errades de concentració del Barça li costen el tres punts a Sevilla (2-1)

L'equip de Luis Enrique ha dominat el partit, però la falta d'encert de cara a porteria el condemnen davant d'un Sevilla que no ha perdonat en les dues oportunitats que ha tingut

El Barça ha encaixat la segona derrota de la Lliga al Sánchez Pizjuán davant d'un Sevilla que ha sabut ser efectiu quan li ha calgut. Els blaugranes han dominat el partit, però els ha fallat la punteria. Krohn Dehli ha obert el marcador al minut 51 i Iborra ha ampliat l'avantatge local al 57. Neymar, de penal, ha fet el gol del Barça al 73. Aquesta és la primera victòria del tècnic Unai Emery en 21 enfrontaments contra el Barça.

Luis Enrique ha fet sortir l'onze esperat des de la prèvia, amb Sergi Roberto al lateral dret i Mathieu com a central. Al davant, ha fet que Munir acompanyés Neymar i Luis Suárez, i ha resolt el dilema de la porteria decidint-se per Claudio Bravo i fent tornar Ter Stegen a la banqueta.

L'aposta ha semblat encertada. El Sevilla ha intentat sortir fort i ha fet el primer xut en el minut 1, però ha estat el Barça qui ha controlat el partit en la primera part, amb una bona pressió que li ha permès recuperar ràpid en la sortida de la defensa sevillana i mantenir la pilota sempre al voltant de l'àrea rival.

L'equip local ja només ha inquietat Bravo amb un cop de cap de Gameiro en un córner que ha obligat el xilè a lluir-se sota pals. La resta dels primers 45 minuts ha estat un monòleg blaugrana, amb un Neymar molt actiu i un Roberto que aportava profunditat per assistir els seus companys.

Ha estat una fase amb moltes oportunitats per al Barça, les més clares de les quals ha estat una falta llançada per Neymar que s'ha passejat per tota la línia de gol després d'haver tocat el pal, i una vaselina de Suárez des del límit de l'àrea que ha anat a la creueta.

El Sevilla ha treballat de valent tot el partit dins la seva pròpia àrea, però en l'inici de la segona part ha tingut dues oportunitats per córrer amb espais, aprofitant que el Barça cada vegada s'avançava més. En una d'aquestes, Krhon-Dheli ha fet l'1 a 0 rematant una centrada de Gameiro, que venia de córrer tota la banda dreta per arribar fins a la línia de fons.

El 2 a 0 l'ha fet Ibarra cinc minuts després, enganxant de tisora una pilota penjada. El sevillista es trobava tot sol entrant a la petita, gràcies a una errada de Mathieu a l'hora de tirar el fora de joc.

Al Barça li ha costat reaccionar, i quan ho ha fet s'ha trobat un Rico inspiradíssim. El porter ha frustrat fins a tres rematades molt ben dirigides de Neymar al voltant del minut 60. I per si no n'hi hagués prou, Sandro, que havia substituït Munir, ha enviat al pal una centrada de Suàrez que només necessitava una empenta fins a la xarxa.

Davant l'oposició dels pals i el porter, el Barça només ha estat capaç de marcar de penal. Ho ha fet Neymar, després d'unes mans de Tremoulinas a la frontal. Després d'això, els últims 20 minuts -comptant-hi l'afegit- ha estat un atac i gol que el Sevilla, molt cansat, ha aguantat com a pogut tancat a l'àrea.

Finalment, el Barça ha encaixat la segona derrota de la temporada, després de la desfeta contra al Celta (4-1), i queda en una situació compromesa a la classificació. Els rivals al capdavant de la taula el poden deixar molt enrere quan s'acabi el cap de setmana.

I qui recordarà sempre aquest dia és el tècnic local, Unai Emery, que mai havia guanyat al Barça en els vint enfrontaments anteriors, dirigint l'Almeria, l'Spartak de Moscou, el València i el mateix Sevilla..